PVC vloeren – de keuze is reuze

Tegenwoordig is er zoveel keuze qua PVC vloeren dat je er spontaan keuzestress van zou kunnen krijgen. Dit type vloer is razend populair en beschikt over vele voordelen ten opzichte van vloeren gemaakt van natuurlijke materialen. Zo is een PVC vloer bijvoorbeeld vochtbestendig, zeer gebruiksvriendelijk, duurzaam en onderhoudsarm. Kortom een fraaie vloer die gemakkelijk tegen een stootje kan én zeer slijtvast is! In deze blog vertel ik je meer over de diverse typen PVC vloeren die er zijn. Zo ben je helemaal op de hoogte en kan je makkelijker je afwegingen maken om de geschikte PVC vloer aan te schaffen.

Click PVC

PVC vloeren zijn zeer realistisch waardoor ze vrijwel niet van echt natuurlijke materialen te onderscheiden zijn. Een Click PVC vloer is voorzien van een uniclic verbinding waardoor de planken gemakkelijk in elkaar geklikt kunnen worden. Door het brede scala aan patronen, kleuren en stijlen is er voor ieder wat wils!

Het materiaal PVC is zeer geschikt om te gebruiken als vloer wegens de vele voordelen die deze vloer met zich meebrengt. Eenvoudig te onderhouden, uitstekende levensduur, bijna niet van echt natuurlijke materialen te onderscheiden en voelt heerlijk warm aan.

Click PVC

Zo bestaat de Flex click wat een flexibele variant van de click vloer. Naast de bekende flexibele click PVC vloer is er ook de rigid variant. Dit betreft een geavanceerde variant van de PVC vloer. Zoals de naam het al zegt betreft dit een sterke en stuggere click PVC vloer die voorzien is van een tussenlaag die bestaat uit een mix van steenmineralen en PVC. De stevige kern van de Rigid Click PVC vloer en de onderlaag die vervaardigd is van kurk maken dat dit een zeer sterke vloer betreft.

Wat doen legpatronen met je woonruimte?

Recent heb ik voor een interieuropdracht, een KEI toffe PVC vloer laten leggen door een vakspecialist. Momenteel zie je veel vloeren gelegd in visgraat of Hongaarse punt. Maar ik heb voor mijn opdracht bewust gekozen voor een wildverband patroon. Een vloer in wildverband gelegd geeft een speels karakter aan de ruimte en bestaat uit verschillende afmetingen PVC stroken. Daarbij heb je nog de keuze om de stroken in de lengte of in de breedte van de kamer te leggen. Die keuze hangt af welk effect je in de ruimte wilt realiseren.

Wil je meer te weten komen over wat PVC precies is?
Lees dan dit artikel op Wikipedia.

Heb je een langgerekte ruimte en wil je die lengte benadrukken? Leg dan de PVC stroken in de richting van de lange zijde van de ruimte. Wil je juist een smallere kamer graag wat breder laten lijken? Leg de stroken in dat geval in de richting van de korte zijde (de breedte). Je kan er ook voor kiezen om de stroken diagonaal op de vloer te laten leggen in een hoek van 45 graden. Zo creëer je dat een kleinere ruimte groter lijkt.

Tip! Als je verschillende materialen voor een vloer in aangrenzende ruimtes combineert, let er dan op dat deze naadloos aansluiten. Zo voorkom je dat je achteraf dat de dikte van de verschillende materialen wel gelijkliggen en aansluiten.

Mireille Roelands Bonjer
Mireille Roelands Bonjer

Hallo! Mijn naam is Mireille en sfeer creëren is wat ik het liefst doe!

Wie droomt er nu niet van een mooi interieur en een fijne leefomgeving? Een omgeving aangepast aan je eigen woonwensen en persoonlijkheid. Of een fijne werkomgeving waar het inspirerend werken is voor jouzelf, je personeel én waar tevens klanten en bezoekers zich welkom voelen.

Mijn passie? Functionaliteit en comfort tot een harmonieus geheel samenbrengen, wat maakt dat een interieur stijlvol en sereen aanvoelt. Door middel van mijn creativiteit, kennis, ervaring én oog voor detail kom ik tot een interieur(styling) advies, waarin mensen zich goed en thuis voelen.

Tevens adviseer en ondersteun ik bedrijven op het gebied van social media (content) en help ik hen graag verder met het kiezen van de juiste social media kanalen voor hun business. Met een achtergrond en (internationale) werkervaring in strategisch en operationeel HR , sales en interieur kan ik voor iedere klant maatwerk advies leveren. Ik noem mezelf, niet voor niks, een creative professional! Een van mijn motto’s is dan ook: in a world full of french fries, be the curly one.

Met mijn blogs, informatieve posts en (levens)ervaringen wil ik JOU graag inspireren!

Benieuwd geworden? Neem een kijkje op een van mijn socials.

Artikelen: 7