De Voordelen van een automatische schuifdeur voor bedrijven

Zodra je een winkel of bedrijf binnenstapt ga je vaak door een automatische schuifdeur. We zijn er inmiddels al helemaal aangewend dat de deuren voor ons open gaan, wanneer we in de buurt van de schuifdeuren komen. Het is enorm praktisch en daarnaast is het ook erg klantvriendelijk. En toch zijn er ook nog behoorlijk wat bedrijven die (nog) geen automatische schuifdeuren hebben. Misschien wel vanuit financieel oogpunt. Misschien worden de voordelen ervan niet gezien. Of misschien is er nooit over nagedacht. In ieder geval ben ik gaan kijken wat de voordelen van een automatische schuifdeur is en heb ik ze onder elkaar gezet.

Gemak

Het eerste voordeel heb ik eigenlijk al genoemd; gemak. Zodra je naar een bedrijf of winkel toe loopt gaan de schuifdeuren open. Vooral bij een winkel is dit erg prettig. En dan met name als je minder gemakkelijk een deur kunt openen, omdat je bijvoorbeeld in een rolstoel zit of een kinderwagen bij je hebt. Maar natuurlijk ook als je allemaal tassen in je handen hebt en je moeilijk een hand vrij kan maken om de deur te openen.

Klantvriendelijk

Door de schuifdeuren automatisch te laten openen creëer je bij de klant het gevoel dat hij of zij welkom is. Op een onopvallende manier “trek” je de klant sneller naar binnen, dan wanneer de klant zelf een deur open moet maken. Het is een extra stap die een potentiële klant over de streep moet trekken. Het kan dus zeker zo zijn dat je meer klandizie hebt wanneer je een automatische schuifdeur hebt.

Professioneel

Naast dat het erg klantvriendelijk is om een schuifdeur te hebben, ziet het er ook professioneel uit. Het oogt modern en dit kan weer effect hebben op het imago van het bedrijf. Een schuifdeur is meestal voorzien van grote ramen, waardoor er gemakkelijk naar binnen gekeken kan worden. Dit zorgt voor meer transparantie.

Het bespaard ruimte

Een voordeel waar je vast nog niet aan gedacht hebt is dat een schuifdeur ruimte bespaard. Wanneer je een gewone deur zou hebben dient de deur altijd naar binnen of naar buiten gedraaid te worden.

Voorkomt warmteverlies en tocht

Een schuifdeur gaat open wanneer er iemand naar buiten of naar binnen gaat. Dit worden ook wel deurautomaten genoemd. Door middel van een sensor gaat de deur open en dicht. Hierdoor blijft de schuifdeur goed gesloten en gaat het alleen open wanneer het nodig is.

schuifdeur

Doorstroom

Een gewone deur is vaak krap, waardoor er geen twee personen tegelijk door de opening kunnen. Bij een automatische schuifdeur is het wel mogelijk om meerdere mensen tegelijk door de opening te laten gaan. Hiermee zorg je voor een vlotte doorstroom, wat natuurlijk ook weer voordelig is voor het warmteverlies.

Veilig

Automatisch schuifdeuren zijn erg stevig en erg veilig. Ze zijn meestal voorzien van sensoren die detecteren wanneer er iemand te dicht bij de deur komt tijdens het sluiten. Daarnaast zou er een beveiligingssysteem aan de schuifdeuren gekoppeld kunnen worden om nog meer veiligheid te bieden binnen het pand.

Lees ook: Wooninfluencer Karina over interieurontwerp, kleuradvies en vastgoedstyling

Mogelijkheden

Er zijn veel verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar op het gebied van automatische schuifdeuren. Hierdoor zou je de deur helemaal naar wens kunnen samenstellen.

Het laten plaatsen van een automatische schuifdeur is een investering. Echter is dit wel een hele waardevolle investering die zich waarschijnlijk op lange termijn terug gaat betalen. Heb je een klein boekenwinkeltje, dan is het niet altijd nodig om een automatische deur aan te schaffen, maar wil je als bedrijf zo veel mogelijk klanten naar je toe trekken, dan kan een schuifdeur een goede aanpassing zijn.

Stephanie Hopmans
Stephanie Hopmans

Ik ben Stephanie en ik doe al ruim 25 jaar marketing voor verschillende bedrijven. Veel van deze bedrijven opereerden op de huizenmarkt, dus ik heb altijd een verbinding gehad met Wonen. Lees verder op: Wooninfluencers

Artikelen: 3