Inspiratie voor een luxe design keuken

Ieder jaar worden de keukens mooier, luxer en uitgebreider. Er ontstaan nieuwe keukentrends en een keuken is niet langer een functionele plek in het huis. Maar mag ook zeker gezien worden. De stijl van de woonkamer wordt vaak doorgetrokken in de keuken, waardoor er inmiddels er veel mogelijkheden zijn op het gebied van kleur en materiaal. Er zijn dan ook veel verschillende stijlen op het gebied van keukens.

Er zijn stijlen die nog maar net een paar jaar erg populair zijn, maar er zijn ook stijlen die blijvend zijn. Denk aan een mooi kookeiland of een prachtige luxe design keuken. Ben jij aan het rondkijken naar een nieuwe keuken, bedenk je dan goed wat voor keuken jij mooi vindt, wat voor keuken perfect past bij de stijl van het huis en welke functies het nodig heeft om aan alle gemakken te kunnen voorzien. Om je alvast op wat inspiratie te helpen heb ik een aantal mooie ideeën voor een luxe design keuken onder elkaar gezet.

Eiken houten keuken

Een trend op het gebied van keukens die je momenteel in verschillende prijsklassen ziet is een houten keuken of een keuken met een houtlook. Dit soort keukens zijn erg sfeervol en stralen veel warmte uit. Vooral wanneer er gekozen voor donker hout als bijvoorbeeld donker eiken krijgt de keuken direct meer klasse.

Een eiken houten keuken wordt dan ook vaak gekozen wanneer er gezocht wordt naar luxe keukens. Eventueel wordt het keukenblad wel een andere kleur gegeven of van een ander soort materiaal gemaakt. Een prachtige tegenhanger is een marmeren keukenblad of een betonnen aanrechtblad.

Zwarte luxe design keuken

Zwarte luxe Design Keuken

Terwijl een keuken er voorheen vaak wit uit moest zien, zie je nu dat er steeds vaker voor een luxe zwarte keuken gekozen wordt. Zwart staat natuurlijk enorm chique. Het geeft een prachtige uitstraling aan de keuken en het straalt rust uit. Naast dat een zwarte design keuken er mooi uitziet, willen we ook graag gemak. Mooie greeploze kasten die eenvoudig te openen zijn, een vaatwasser die net wat meer van de grond af is, waardoor je minder hoeft te bukken, een kokendwaterkraan of een multifunctioneel afzuigsysteem.

Kookeiland

Stoere keuken met kookeiland

Een kookeiland blijft enorm populair. Het is de manier om de keuken zo veel mogelijk bij de woonkamer te betrekken. Hiermee vergroot je ook gelijk de keuken, waardoor je meer ruimte hebt om te koken en meer ruimte hebt om spullen op te bergen. Zet er een paar krukken aan en je hebt heerlijke plek om ’s morgens te ontbijten, te lezen, te borrelen of mee te kijken wanneer er gekookt wordt.

Keuken verlichting

Kies je voor een design keuken of simpele keuken, beide zijn niet compleet met mooie keuken verlichting. Hang boven het aanrecht mooie verlichting dat perfect match met de keuken. Voeg er eventueel nog verlichting voor in de laden aan toe voor nog meer luxe.

Eyecatcher op het keukenblad

Tenslotte is het prachtig om een eyecatcher op het keukenblad neer te zetten. Een keuken kan al snel rommelig ogen wanneer er veel spullen op gezet geworden. Dus door te kiezen voor bijvoorbeeld een prachtige grote vaas bloemen, een grote schaal met vers fruit of een wijnkoeler met daarin een mooie fles wijn of champagne trek je jouw keuken naar een hoger niveau.

Iris
Iris

Mijn naam is Iris. Ik woon samen met mijn man en twee kinderen van 2 en 4 jaar in Drenthe.
Kleuren, patronen en materialen. Ik vind het heerlijk om met het interieur en exterieur bezig te zijn. Maar ook anderen hierin inspireren maakt mij blij. Of het nu gaat over inspiratie voor mooie wanddecoratie of om het inrichten van een hele ruimte, ik ga graag aan de slag om het "compleet" te laten voelen. Daarnaast vind ik het heerlijk om opzoek te gaan naar betaalbare items. Ik struin graag winkels, tweedehandswinkels en webshops af om zo een heerlijk thuisgevoel te creëren. Dit vraag soms om wat tijd voordat je je woning helemaal naar wens ingericht heb, maar ik ben ervan overtuigd dat je je interieur door de jaren heen met je mee laat groeien. Door middel van mijn blog en Instagramaccount wil ik je mee laten kijken in mijn interieur en mijn liefde voor zachte tinten, natuurlijke materialen én leuke koopjes / DIY's.

Artikelen: 1