Dit zijn ze; dé 13 keukentrends van 2024 

13 een ongeluksgetal? Voor de bijgelovige onder ons misschien wel, maar wanneer je zoekt naar 13 leuke keukentrends dan zeker niet! Want dit jaar mogen we ons weer verheugen op veel leuk keukennieuws. De ene trend is nog leuker dan de andere. Daarom hebben wij ze hier alle 13 keukentrends 2024 voor jou verzameld zodat je kan kiezen, mixen en matchen totdat jij de perfecte keuken voor jouw situatie hebt gevonden.  

1. Natuurlijke elegantie 

We laten de natuur zijn werk doen en geven groen alle ruimte. Dit zien we ook terug binnen de keukentrends van 2024. De natuurlijke elegantie zien we terug in warme houttinten, natuursteen en organische vormen. Dit zorgt voor een fijne en vriendelijke sfeer waarbij je een keuken hebt waar het echt thuiskomen is. Van hout tot marmer, alle natuurelementen zien we terug.  

2. Open en uitnodigend 

De keuken van 2024 is open en uitnodigend

In de keuken van 2024 is iedereen welkom, van jong tot oud. En van de design keuken tot de Ikea keuken, dat maakt niet uit. De keuken van 2024 is open en uitnodigend. De keuken is echt onderdeel van de leefruimte en er is dus geen traditionele scheiding meer met de woonkamer. Wel gebruiken we verschillende nissen. Denk aan een knusse koffie-nis waar je je eigen koffie apparaat (mét bonen) neerzet. Een speels effect in een open ruimte.  

3. Rust! 

De wereld is al druk en chaotisch zat, en daarom is de keuken de plek om rust te creëren. Dit zien we in het gehele interieur terug, maar zeker ook in de keuken. Denk hierbij ook aan de Japandi look die steeds populairder wordt. Combineer dit met fijne kleuren als beige, taupe en andere natuurtinten en je wordt helemaal zen tijdens het koken. En hierbij en afwerking met zwart, brons en goud en je hebt een prachtige keuken anno de trends van 2024.  

natuurtinten in de keuken

4. Rond het af 

Jarenlang was hoekig en strak de norm, maar dat is ook vandaag de dag aan het veranderen. Rondingen mogen weer en ook andere gedurfde vormen zijn prima. Dit geeft een zachte sfeer en sluit perfect aan op de natuurlijke elegantie en open en uitnodigende sfeer. Ook de keuken zelf is afgerond, een ovaal kookeiland en zelfs een bar behoren tot de mogelijkheden.  

Vincent Mossel over: Lentekriebels in huis: Verfrissende interieurideeën voor de lente  

5.    Geef het kleur 

Ook kleur bekennen kan anno 2024 nog steeds. Van speciale en opvallende kleuren tot zachte mintgroene tinten. Kleuren kunnen, zolang er maar een gezonde balans blijft. Zeker een opvallend gekleurde koelkast in retro stijl kan een eyecatcher zijn binnen het interieur. Het kan nét jouw interieur dat beetje meer geven.  

kleuren in de keuken

6. Doe het slim in de keuken

Slimmigheidjes in huis verwerken zien we steeds meer. Voorheen was dit nog beperkt tot de wasmachine en de thermostaat maar inmiddels zien we het ook in de keuken. Denk aan duurzame apparatuur waar ingebouwde timers inzitten en zeer besparend zijn. Allemaal technische slimmigheden die jou het leven in je huis nog aangenamer maken. Je kan ze ook aan elkaar koppelen en soms vanaf je telefoon bedienen. Het gaat soms zelfs zo ver dat er ingebouwde camera’s in een koelkast zitten die jouw voorraad op peil houden. Kind kan de (af)was doen! 

7. Duurzame keukenkeuzes 

Het is tegenwoordig een no-go om onverantwoorde producten te gebruiken als basis voor je keuken. Het is dan ook aan te raden om te gaan voor verantwoord hout, steen en andere basisproducten. Denk aan een duurzaam keukenblad en ook steensoorten die van een goede bron afkomstig zijn. We zijn ons hier steeds meer van bewust, zelfs de voordeligere keukens is hier tegenwoordig al rekening mee gehouden.  

hout in de keuken de trend van 2024

8. De afzuiging 

Iets waar veel keukenliefhebbers zich al jaren aan storen is de lelijke afzuigkap. Ook hier is anno 2024 een oplossing voor in de vorm van slimme, technologische innovaties. Denk aan een kookplaat met recirculatie qua afzuiging. Iets wat ervoor zorgt dat jij geen aparte afzuigkap meer nodig hebt, maar ook geen vieze luchtjes in huis!  

9.    Doe donkerbruin 

Een kleurtrend die we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan is donkerbruin. Dit lijkt wel de belangrijkste kleurtrend wat betreft keukens in 2024. Donkerbruin hout is de trend van het moment en die zien we overal terug. Het geeft een gevoel van luxe, chiqueheid maar ook een vintage touch. Daarnaast sluit het perfect aan bij de Japandi look, iets wat we ook ontzettend hip vinden en graag omarmen. Dus zwart mat move over, donkerbruin hout it is. 

10. Krijg grip op je keukenkastjes

De grip in de keuken was even weg, maar is weer helemaal terug. In allerlei soorten en maten, maar we gebruiken ze in 2024 weer volop in de keuken. Geen strakke design deurtjes meer maar gewoon een gezellig greepje. Pas op met kleine kinderen, die zullen de grip ook veelvuldig aangrijpen om de kastjes te plunderen.  

11.  Show it met de vitrinekast

Nog een klassieker van ooit; de vitrinekast. En wel in de keuken dit keer. Dus heb jij een prachtig servies bij elkaar gespaard of ooit van je oma gekregen? Dan is dit het moment om het te showen. De vitrinekast is een must have en je mag er een persoonlijke twist aan geven door eigen voorwerpen erin te plaatsen. Zorg er wel voor dat het overzichtelijk blijft, anders is het al snel een bron van chaos. 

Nog meer trends voor 2024:
Dit maakt je blij; Alle 6 badkamertrends voor 2024 op een rij!

12. Pak je ruimte, een grote keuken mag!

Heb je de luxe over een grote leefruimte? Pak deze dan ook. De XXL keuken is in 2024 ook echt een ding. De bekende grote merken maken de kastjes nog wat groter. Van de standaard 60 cm stappen we naadloos over op de 75 cm brede kasten. Heerlijk veel ruimte, maar ook nog eens helemaal volgens de laatste trends. Ook de koelkast mag nog een tikje groter. Hoe fijn is dat! 

13. Leef je uit in de keuken

Leef je uit in de keuken

En dan de laatste tip die misschien nog wel de belangrijkste is; leef in de keuken. Design is leuk, gezelligheid is belangrijk. Dus maak van je keuken een centraal punt in huis en doorleef de ruimte. Zorg ervoor dat alles samenkomt in de keuken. Verleng het kookeiland met een tafel, zet er echte krukken bij en zorg dat de koffie van goede kwaliteit is. Daarmee wordt de keuken een centrale plek in jullie huis en staat het altijd gelijk aan een goede dosis gezelligheid! 

Succes met het maken van je keuken in de stijl van de keukentrends 2024! Wat minder budget of wil je vooral een ander kleurtje? Denk dan eens aan je keuken wrappen, je weet niet wat je ziet!

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 39