Bloemen geven je interieur nét dat beetje extra

Heerlijk vind ik het om thuis te komen na een lange werkdag en een bosje bloemen op tafel aan te treffen. Want wie vindt dat nou niet gezellig? Boeketten van bloemen op tafel zorgen voor zoveel sfeer en gezelligheid in huis.

Als interieurstylist vind ik ook dat bloemen ieder interieur opvrolijken. Eigenlijk vind ik bloemen in huis belangrijk om je interieur net dat beetje extra warmte en sfeer te geven. Daarnaast creëer je er ook een bepaalde sfeer mee in je huis. Maar wat voor bloemen neem je in huis?

Bloemen op de keukentafel

Het is grappig dat je juist in de lente tulpen op tafel zet. Eigenlijk zorgen die tulpen ervoor dat je, naast dat het natuurlijk weer langer licht is buiten, dat lentegevoel krijgt. Heerlijk vind ik dat. Ik ben dol op de lente en zomer en ik ben altijd blij als die koude, donkere dagen weer voorbij zijn.

En tulpen zijn er daarnaast ook nog eens in heel veel vrolijke kleurtjes. Je kan ze overal neerzetten en ze zorgen voor zoveel meer sfeer en gezelligheid in huis.

tulpen in vele vrolijke kleurtjes

Hoe zorg je ervoor dat die gezelligheid en sfeer in je huis blijft, ook tijdens de donkere dagen?

In de winter vind ik het soms lastig om te bepalen wat ik op tafel zet. Uiteindelijk wil je juist met bloemen weer die gezellige sfeer creëren in je interieur.

Vaak kies ik in de winter voor Amaryllis. Amaryllis zijn er in verschillende kleuren. Ik ben dol op Amaryllis. Ze staan bij mij in een mooie vaas en soms voeg ik er nog wat extra groen aan toe.

Afgelopen herfst en winter kreeg ik ook een aantal keer een mooi boeket. Van een mooi boeket kan ik ook zo genieten. Een boeket kan ook echt heel je huis opfleuren en daarnaast vind ik die verse bloemen in huis ook nog eens ontzettend lekker ruiken.

Groen in huis

kamerplanten in je interieur

Natuurlijk zorgen niet alleen bloemen voor een gezellige sfeer in huis. Voeg jij wel eens groen toe aan je interieur? Ik doe dat wel. Eigenlijk kan je, door een simpele plant of bos bloemen toe te voegen aan een ruimte, een hele andere sfeer creëren. Als je dit nog nooit hebt gedaan dan zou ik je echt eens aanraden het te proberen. Met groen in huis kan je een sfeer creëren waardoor een ruimte ineens ook heel anders aanvoelt. Eigenlijk kan je met bloemen en planten in je interieur alle kanten op.

Bloemen voor gelegenheden

Vind jij het ook fijn om op een mooie bos bloemen te worden getrakteerd, bijvoorbeeld als je jarig bent? Of misschien heb je een nieuwe baan en heb je een mooi boeket gekregen. Hoe leuk is dat! Bloemen zijn er voor iedere gelegenheid. En of een gebeurtenis nu blij of verdrietig is, met bloemen kan je laten zien dat je aan iemand denkt en ze fleuren je op, hoe verdrietig een gebeurtenis ook is.

Lees ook: Met deze 3 tips monteer je makkelijk zelf je rolgordijnen

Bloemen of een boeket online bestellen

Is er binnenkort iemand jarig die jij kent? Of zou je iemand graag willen opvrolijken? Misschien vind je het zelfs leuk om je eigen interieur op te fleuren maar heb je geen tijd om naar de bloemist in de stad of in het dorp te gaan. Bestel dan je bloemen online. Daar kan je zeker datgene vinden wat bij jou past. En nog makkelijker, je hoeft er de deur niet voor uit!

Yvonne Blom
Yvonne Blom

Ik ben Yvonne en ik woon in de mooie provincie Zeeland.
Naast mijn dagelijks werk als leerkracht heb ik een passie voor interieur.
Ik vind het heerlijk om in mijn huis bezig te zijn. Daarnaast ben ik dol op mijn planten.
Ik heb altijd nieuwe ideeën voor de inrichting van ons huis. Via mijn Instagram account inspireer ik en doe ik veel inspiratie op.
Ik vind het dan ook leuk dat ik regelmatig een artikel mag posten op Huislijn.nl.

Artikelen: 5