Tips voor het kopen van een luxe keuken…

De keuken is één van de essentiële plekken in het huis. Eten is niet alleen een manier om jezelf te voorzien van energie, maar het staat ook centraal tijdens feestjes en bijeenkomsten met vrienden en familie. De keuken is de plek waar je de lekkerste gerechten bereidt, maar ook waar je samen met je gezin de dag bespreekt. Het is de plek waar je je prettig wilt voelen, maar waar je ook genoeg werkruimte hebt om als ware chef-kok je kookkunsten te vertonen. Wanneer je een keuken op maat luxe wilt inrichten, is het belangrijk om te kiezen voor de juiste materialen en indeling.

Wat maakt een keuken luxe en speciaal?

Laten we beginnen met materialen en kleuren die ervoor zorgen dat een keuken er luxe uitziet. Voor een designkeuken kies je voor:

  • Marmer
  • Hout
  • Staal
  • Leer
  • Beton
  • Keramiek
luxe keuken

Het moet ook een mooi evenwicht zijn tussen donkere en lichte tinten. Ook chic: “ton sur ton”. Kies voor aardse tinten zoals beige, bruin, terracotta, crème, zand en taupe. Combineer dit met grijs. Hierdoor creëer je een prachtig geheel. Naast materialen en kleuren is de keukenapparatuur ook een belangrijk onderdeel. Kies bijvoorbeeld een koelkast die ook ijsklontjes maakt en laat het koffiezetapparaat integreren in de keuken voor een stijlvolle look. Kortom: apparatuur dat jouw leven makkelijker maakt.

Een luxe keuken inrichten: de indeling…

Hoe deel je een keuken in? Luxe keukens kun je maar één keer goed inrichten. Want met het prijskaartje dat daar aanhangt doe je dit niet jaarlijks. Het is dus verstandig om goed na te denken over de indeling. De indeling hangt ten eerste af van de ruimte. Met een rechte keuken houd je veel meer beweegruimte over. Een hoekkeuken daarentegen geeft je juist meer werkruimte. Of ga je voor een luxe keuken met een kookeiland? Dan moet je wel genoeg ruimte hebben, omdat je er immers omheen moet kunnen lopen. Interesse in een kookeiland, maar heb je liever geen afzuiging in het midden van de keuken? Dan is een inductiekookplaat met een ingebouwde afzuiging een hoogwaardige en mooie oplossing. Een spoeleiland, een losstaand deel van de keuken met daarin de wastafel en de vaatwasser, is ook een mooi alternatief. Wanneer je hebt bepaald welke opstelling je wilt hebben, is het tijd om  de keuken in te delen. Er zijn veel mogelijkheden. Je kunt voor hoge of lage kastjes gaan, lades of planken en je moet besluiten welke apparatuur er moet komen.

Hoogwaardige apparatuur voor een luxe keuken…

Hoogwaardige apparatuur

Keukenapparatuur speelt een enorme belangrijke rol in het ontwerp van een luxe keuken. Dit geldt zowel voor het uiterlijk, de kwaliteit en de functionaliteiten van de apparaten. Het uiterlijk moet goed aansluiten bij het ontwerp van de keuken. Met name de kleurstelling van de apparaten speelt hierin een belangrijke rol. Daarnaast is inbouwapparatuur uiteraard ook passender bij een luxe keuken. Eerder hebben we al gesproken over inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging. Dit is een mooi voorbeeld van hoe hoogwaardige keukenapparatuur het kookgenot verhoogt én een waardevolle toevoeging voor het ontwerp zijn. Andere hoogwaardige keukenapparaten zijn bijvoorbeeld een klimaatkast, een inbouw-koffiezetapparaat en multifunctionele ovens met bijvoorbeeld een stoomfunctie.

Een luxe keuken inrichten: besteed het uit…

Wil je een high-end keuken, maar je weet niet goed hoe je moet beginnen met het ontwerpen ervan? Of heb je al verschillende offertes opgevraagd en wil je de verschillen van die offertes uitgelegd hebben? Schakel dan de hulp van een professional in. Met hun ervaring weten ze precies wat wel of niet handig is in de keuken. Samen met jou bespreken ze eerst jouw wensen, zodat er een keuken ontworpen wordt die past bij jouw levensstijl. Ook zullen zij  een eerlijk advies geven over de prijs/kwaliteitverhoudingen van eventuele andere offertes, en ze zullen nagaan of de offertes wel helemaal compleet zijn zodat je aan het eind van de rit niet voor verassingen komt te staan.  Zo ontstaat er een exclusieve keuken op maat die rust, luxe en elegantie uitstraalt.

Stans Heuveling - Van Klooster
Stans Heuveling - Van Klooster

Mijn naam is Stans, woonachtig in het vissersdorp Bunschoten-Spakenburg, gelegen in het hart van Nederland. Ik ben gek op interieur en de styling daarvan. Mijn voorkeur gaat uit naar vintage, landelijk en Bohemian. Ik verander graag mijn interieur maar dan wel tegen zo laag mogelijk kosten. Ik kijk er naar uit om hierover op Huislijn.nl over te gaan schrijven.

Artikelen: 3