Een bestaande keuken renoveren, zo doe je dat!

Je droomt al een tijdje van een nieuwe keuken, maar een volledige renovatie lijkt te veel gedoe en te kostbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van eenvoudige manieren om je keuken een make-over te geven zonder de bank te breken. Van het toevoegen van nieuwe deurknoppen tot het inzetten van zwaarder geschut, door een TIG lasapparaat of MIG MAG lasapparaat te kopen, je kunt gemakkelijk keukens renoveren. Ontdek hoe je met een beetje creativiteit en handigheid zelf je keuken kunt opknappen.

Wrappen

 Zelfklevende folies in verschillende stijlen en kleuren

Heb je genoeg van die oude, versleten keukenkastjes? Overweeg dan het wrappen van de kastdeuren, in plaats van de keukenkasten renoveren. Zelfklevende folies in verschillende stijlen en kleuren maken het mogelijk om je keukenkastjes in een handomdraai een nieuwe uitstraling te geven. Voordat je begint is het belangrijk om de kastjes goed te reinigen en te drogen. Daarna kan de folie zorgvuldig aangebracht worden en je keuken ziet er weer uit als nieuw.

Het keukenblad

Naast de kastjes kun je ook het keukenblad onderhanden nemen. Het keukenblad is vaak het middelpunt van de keuken. Overweeg een nieuw keukenblad om je keuken direct een moderne uitstraling te geven. Er zijn betaalbare opties zoals laminaat of verf met een betonlook die je gemakkelijk kunt aanbrengen. Meet nauwkeurig en volg de instructies om een strak resultaat te bereiken.

Een likje verf

keukenkastje schilderen

Als de kastjes en het keukenblad een nieuwe kleur hebben, is het leuk om ook de muren een nieuw likje verf te geven. Een frisse kleur op de muren kan wonderen doen voor de algehele uitstraling van je keuken. Kies een kleur die past bij je persoonlijke stijl en die goed samengaat met de vernieuwde kastjes en het keukenblad. Zo kun je een bestaande keuken gemakkelijk opfrissen.

Lassen?

Bij een keukenrenovatie waar meer reparaties uitgevoerd moeten worden, kan een lasapparaat van pas komen, vooral als je te maken hebt met metalen elementen zoals handgrepen of frameconstructies. Met een lasapparaat kun je zelf gebroken of versleten onderdelen stevig repareren. Zorg er wel voor dat je bekend bent met het gebruik van het lasapparaat of raadpleeg een professional als dat nodig is.

Knoppen op de kastjes

Kleine details maken vaak het verschil. Vervang verouderde handgrepen en knoppen door nieuwe exemplaren die goed bij je interieur passen. De handgrepen zijn overal te krijgen, van de Primark tot de Blokker of een bouwwinkel naar keuze. Dit trucje kost je weinig tijd en weinig geld, maar maakt je keuken gelijk een stuk persoonlijker.

Door deze betaalbare en toegankelijke opties te overwegen, kun je zelfs met een beperkt budget je bestaande keuken opknappen. Neem de tijd, wees creatief en geniet van het proces van het transformeren en moderniseren van je keuken tot een ruimte die helemaal van jou is.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 119