Waarom is het verstandig om na een aantal jaren je keuken te renoveren?

Sinds de coronacrisis willen steeds meer mensen hun huis pimpen. Hier hoort het aanpakken van de keuken ook bij. Maar met de actuele inflatie wordt dit steeds lastiger. Daarom is het verstandig om je keuken te renoveren in plaats van een geheel nieuwe keuken aan te schaffen. Met een keukenrenovatie blijft je huidige keuken grotendeels behouden en vervang je slechts enkele onderdelen.

Mogelijkheden keukenrenovatie

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van renoveren. Hierdoor moet je nagaan wat je wilt opknappen. Vaak zijn de keukenfrontjes de eerste onderdelen in de keuken die beschadigd raken. Keukenfrontjes vervangen is dan ook een veel toegepaste manier om de keuken er weer fris uit te laten zien. Daarnaast komt het keukenblad vaak aan de beurt omdat het veel te verduren heeft en het bepalend is voor de uitstraling van de keuken. Gelukkig is dit keukenonderdeel ook redelijk eenvoudig te vervangen. Als laatste is het weleens nodig om de keukenapparatuur te vernieuwen, omdat ze helaas een beperkte levensduur hebben. Hierbij ben je met inbouwapparatuur beperkter in je keus, omdat je vastzit aan de maten van je huidige apparaten.

keuken kiezen

IKEA keukenrenovatie

Steeds meer mensen beschikken over een IKEA keuken. Deze keukens zijn betaalbaar en functioneel, maar bij het ontwerpen is er weinig keuze in het type kleur en materiaal van de afwerking. Dit betekent dat je een goedkope en handige keuken kan krijgen, maar wel met de kans dat je buurman een gelijkwaardige keuken in diens woning heeft staan. Gelukkig kun je ook je IKEA keuken renoveren. Dit houdt in dat je bij IKEA je keuken koopt, maar je de keukenfrontjes en het keukenblad op maat laat maken. Daarbij kun je, net zoals je dat bij IKEA gewend bent, deze keukenonderdelen zelf monteren.

Lees ook:
Wat zijn de beste jaloezieën voor jouw keuken
Kies de juiste bestekset voor uw keuken

Voordelen om je keuken te renoveren

Er hangen veel voordelen aan het kiezen van een keukenrenovatie boven een nieuwe keuken. Ten eerste is het renoveren van een keuken vaak goedkoper dan het kopen van een nieuwe. Zo behoud je met een keukenrenovatie het grootste deel van je huidige keuken, maar geeft het een geheel nieuwe look. Hiermee kun je zelfs een waardestijging van je huis verwerkelijken. Daarnaast kost het renoveren van een keuken aanzienlijk minder tijd dan het kopen van een nieuwe keuken, waarbij je eerst de bestaande keuken moet demonteren. Zo houd je meer tijd over om wat anders in jouw huis te pimpen ;).

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122