Zonnepanelen op daken: welke dakbedekking is het meest geschikt?

Ben je meer en meer aan het overwegen om zonnepanelen te installeren bij jou op het dak? Dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. De staat van het dak – en het type dakbedekking dat is gebruikt – is daar een erg goed voorbeeld van. Kom je op dit moment maar al te graag te weten wat voor soort dakbedekking het meest geschikt is voor het laten leggen van zonnepanelen? We hebben twee uiterst geschikte variant voor je op een rijtje gezet in dit blog.

In veel gevallen worden zonnepanelen geplaatst op een dak met EPDM dakbedekking

Het maakt niet uit of je de zonnepanelen wilt laten plaatsen op het dak van een overkapping, een tuinhuis of een aanbouw. In alle gevallen is het geschikt om de zonnepanelen, zoals een Oost West opstelling zonnepanelen, te laten plaatsen op een dak met EPDM dakbedekking. En dat heeft zo zijn redenen. Wist je bijvoorbeeld dat dit materiaal tot wel 50 jaar mee kan gaan? Dit is veel langer in vergelijking met dakbedekking van bijvoorbeeld PVC. Dit materiaal staat er namelijk bekend om ongeveer 25 tot 30 jaar mee te gaan.

Een dakbedekking van bitumen is een erg goed alternatief

Beste merk zonnepanelen

Een ander erg goed alternatief op EPDM dakbedekking is een dakbedekking van bitumen. Waarom? Een dak dat voorzien is van vakkundig geplaatste bitumen dakbedekking staat bekend als waterdicht en oerdegelijk. Let er echter wel op dat dit materiaal in veel gevallen duurder is in vergelijking met EPDM. Het materiaal wordt helemaal op maat gemaakt en vervolgens als één geheel geplaatst op het dak. Dit is ook de perfecte basis voor zonnepanelen, geplaatst door Blubase.

Lees ook: Steenwol: een veelzijdig isolatiemateriaal

Laat de staat van de dakbedekking altijd controleren, voordat je investeert in nieuwe zonnepanelen

Voordat je de keuze maakt om te investeren in zonnepanelen, is het altijd een goed idee om de staat van de dakbedekking uitgebreid te laten controleren. Want op het moment dat je de zonnepanelen en het bijpassende systeem hebt besteld, wil je natuurlijk maar al te graag dat dit zo snel mogelijk wordt gemonteerd bij jou op het dak. Een stevig dak met de juiste soort dakbedekking zorgt ervoor dat je een leven lang kunt genieten van het opwekken van duurzame energie. En dat is natuurlijk waar het allemaal om gaat. Laat je op korte termijn ook een keer de dakbedekking controleren door een specialist?

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 123