Steenwol: een veelzijdig isolatiemateriaal

Steenwol is een isolatiemateriaal dat gemaakt wordt van vulkanisch gesteente, namelijk basalt en diabaas. Het gesteente wordt verhit tot hoge temperaturen, waardoor het smelt en vervolgens wordt gesponnen tot vezels. Deze vezels worden vervolgens samengeperst tot platen of dekens. Steenwol heeft een aantal belangrijke eigenschappen die het geschikt maken als isolatiemateriaal. Lees verder om de eigenschappen, toepassingen en voordelen van steenwol te ontdekken.

Eigenschappen van steenwol

Steenwol heeft een hoge isolatiewaarde, wat betekent dat het goed in staat is om warmte vast te houden. Dit maakt steenwol een zeer geschikt materiaal voor isolatie van gebouwen. Daarnaast heeft steenwol een hoge geluidsabsorptie, waardoor het ook gebruikt kan worden als geluidsisolatie. Steenwol is bovendien brandwerend en niet-brandbaar, waardoor het veilig is in gebruik. Een van de belangrijkste eigenschappen van steenwol is dat het een open structuur heeft. Dit betekent dat er kleine luchtzakjes tussen de vezels zitten, die de warmte vasthouden en het geluid dempen. De open structuur zorgt er ook voor dat het vocht kan opnemen, wat handig is bij vochtproblemen in gebouwen.

Toepassingen van steenwol

isolatiemateriaal voor de zolder

Steenwol wordt veel gebruikt als isolatiemateriaal in gebouwen, zoals woningen en kantoren. Het wordt gebruikt voor het isoleren van daken, gevels en vloeren. Steenwol kan zowel bij nieuwbouw als bij renovatie worden toegepast. Daarnaast wordt steenwol ook gebruikt als geluidsisolatie in bijvoorbeeld studio’s, theaters en concertzalen.

Voordelen van steenwol

Isolatiematerialen

Steenwol heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Zo is het duurzaam en milieuvriendelijk, omdat het gemaakt wordt van natuurlijke materialen en volledig recyclebaar is. Daarnaast is steenwol relatief goedkoop in vergelijking met andere isolatiematerialen en heeft het een lange levensduur. Ook is steenwol zeer eenvoudig te verwerken, omdat het makkelijk op maat te snijden is en geen irritatie aan de huid of luchtwegen veroorzaakt.

Kortom, steenwol is een veelzijdig isolatiemateriaal dat veel voordelen biedt ten opzichte van andere isolatiematerialen. Het is duurzaam, milieuvriendelijk, relatief goedkoop en makkelijk te verwerken. Daarnaast heeft het een hoge isolatiewaarde en geluidsabsorptie, en is het brandwerend en niet-brandbaar. Dit maakt steenwol een uitstekende keuze voor isolatie van gebouwen en geluidsisolatie.

Lees ook:
Tips en trucs om de beste koopjes en kortingen te vinden!

Steenwol bestellen

Je weet nu precies alle eigenschappen van steenwol. Sta je op het punt om steenwol te bestellen en toe te passen? Neem dan eens een kijkje bij het ruime assortiment Steenwol van Sleiderink Bouwmaterialen. Zij bieden steenwol aan in allerlei diktes en maten. Daarnaast bieden ze steenwol als plaat en deken aan. Heb je twijfels over de juiste maat of dikte? Neem dan contact op met één van hun productspecialisten.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255