Zonnepanelen plaatsen, heeft u dat al gedaan?

Een van de meest bekende methoden om bij te dragen aan de verduurzaming, is zonnepanelen plaatsen. Je ziet de pv panelen, zoals ze officieel heten, dan ook steeds vaker op de daken liggen.

Dat is natuurlijk een hartstikke goede ontwikkeling. In dit blog gaan we daarom dieper in op de voordelen van het plaatsen van zonnepanelen.

Verduurzamen door zonnepanelen plaatsen versus het kopen van een warmtepomp

Een partij die hier alles van weet, is compleetzonnepanelen.nl Aan hen stellen we dan ook de vraag hoe het komt dat de populariteit van pv panelen zo’n grote voorsprong heeft op bijvoorbeeld de warmtepompen. “Dat is niet zo’n moeilijke vraag hoor”,  wordt er vriendelijk uitgelegd. De resultaten van warmtepompen zijn nog minder bekend. Vaak beginnen mensen met de aanschaf van zonnepanelen en komen vervolgens later terug om een warmtepomp aan te schaffen.

De pompen zijn ook pas later ontwikkeld, dus het is logisch dat het langer duurt voordat ze net zo bekend zijn als de zonnepanelen. Hoe meer mensen ervaring krijgen met een warmtepomp, hoe eerder andere mensen geneigd zullen zijn om ook over te gaan tot aanschaf ervan. Eerst moet het gespreksstof worden op verjaardagen en dan volgt de rest vanzelf. Zonnepanelen en warmtepompen zijn per slot van rekening een mooie aanvulling op elkaar.

De voordelen van zonnepanelen plaatsen

Wat zijn de kosten van het plaatsen van pv panelen

Als we vervolgens bellen met Zonnepanelen Den Haag staat een medewerker ons al net zo aardig te woord. “Het gaat er niet om wat ze je kosten, het gaat erom wat ze je opleveren”. Dat is klare taal. En gelijk heeft hij. Snel rekent hij ons het een en ander voor en vertelt vol enthousiasme over de verschillende types en mogelijkheden van de panelen. Hier hebben we duidelijk te maken met iemand die hart voor zijn vak heeft. Gedurende het gesprek passeren uitspraken zoals “Zondâh dolle” en “slagâh, schùift ut maah ondâh de deuâh doâh” de revue. Het is bijna jammer dat wij niet in Den Haag wonen en deze vakidioot bij ons aan de slag kan. In het gesprek wordt ons duidelijk dat er nogal wat mogelijkheden zijn om uit te kiezen. Voor elke portemonnee lijkt er een geschikte oplossing. En met een beetje geluk draagt de gemeente bij in de kosten in de vorm van subsidie.

Lees ook: Inleiding tot natuurverven

Hoe zit het eigenlijk met de subsidie op zonnepanelen?

de subsidie op zonnepanelen

In elk geval heeft de Rijksoverheid de BTW op panelen afgeschaft. Dat scheelt dus al 21%. Bovendien is de salderingsregeling nog van toepassing. Dit houdt in dat je alle energie die je opwekt, maar niet gebruikt, terug mag leveren aan de energieleverancier. Je mag dit dan wegstrepen tegen je verbruik op een ander moment. Tot hoe lang deze regeling loopt, is nog onbekend. Helaas is er geen landelijke regeling meer voor het krijgen van subsidie als je zonnepanelen gaat plaatsen. Op gemeentelijk niveau zijn er wel diverse mogelijkheden. Het is dus verstandig om vooraf te informeren bij de gemeente voordat je overgaat tot de aanschaf.

Want, zoals ze in Den Haag zouden zeggen: Betâh slim dan dom!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 202