Hierom moet je met regelmaat je dak laten inspecteren

Het dak is een belangrijk onderdeel van een huis. Het is wat binnenshuis scheidt van buiten en wat ons beschermt van het onstuimige winterweer dat heerst. Het dak krijgt het zwaar te verduren in Nederland: harde stormen met windstoten boven de 100km per uur, koud en nat weer voor een groot gedeelte van het jaar. Daarom is het goed om geregeld iemand te laten kijken naar je dak, om zo eventuele schade al zo vroeg mogelijk vast te stellen.

Als je bijvoorbeeld jaarlijks een specialist in dakbeheer laat komen op locatie, zoals een gespecialiseerde dakdekker in Breda, dan kan de eventuele schade al in een vroeg stadium opgespoord worden. Zo kun je voorkomen dat een aantasting aan het dak uit de hand loopt en op lange termijn zware schade zal aanrichten. Door een dakinspecteur langs te laten komen bespaar je jezelf op lange termijn wellicht wel veel geld.

Voorkomen van daklekkages

Bij een daklekkage tast water het geraamte van een dak aan. Hierdoor begint eerst langzaam water onder de dakpannen door te druppelen. Misschien is dit aanvankelijk helemaal niet te merken, omdat het nog niet in woonruimtes te zien is. Dat het zichtbaar is, betekent niet dat het geen schade aanricht. Langzaam maar zeker zal het water onder de pannen hout laten rotten. Daarvan is de geur erg opmerkelijk. Door een dakinspecteur te laten kijken naar uw dak voorkom je dat nog onbekende daklekkages schade aanrichten.

dakbedekking

Besparen van kosten

Iedereen houdt ervan om minder geld uit te hoeven geven. Geld wil je het liefst uitgeven om voor jezelf het leven een genot te maken. Maar er zijn ook nodige uitgaven. Voor sommigen is een pannendak renovatie een onvermijdelijke uitgave. Deze wordt meestal veroorzaakt door de verslechtering van de toestand van een dak. Door niet regelmatig je dak te laten inspecteren riskeer je een grote nieuwe kostenpost. Terwijl je dat geld ook aan jezelf had kunnen uitgeven.

Lees ook: Aan de slag met de renovatie van je nieuwe huis

Wat doet een dakinspecteur?

Als je een dakadvies vraagt, zal een inspecteur op het dak kijken naar hoe de dakplaten aansluiten op elkaar. Ook kijkt men naar of het een plat dak is en of er geen water blijft staan tussen of boven op de platen. Op een schuin dak zal deze kijken naar de ligging en kwaliteit van de dakpannen, waarvan er bij een storm nog weleens een paar weg willen waaien of verschuiven. Ook controleren ze de afwatering van het dak, dus de dakgoten en regenpijpen. Als deze verstopt raken dan kan dit namelijk zorgen voor een ophoping van water, wat in het dak kan gaan zitten en wat op ten duur een lek kan veroorzaken.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252