Essentiële gereedschappen voor elke klus

Mede vanwege de pandemie zijn veel bewoners aan het verbouwen geslagen. Lange tijd hebben werknemers thuis moeten werken. Doordat zij zich dagelijks langere tijd in hun eigen woning bevonden, begonnen kleine beschadigingen en imperfecte schilderwerken hen te ergeren. Het werd tijd om de woning eens aan te pakken en te perfectioneren. Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Aan de slag!

Als beginnende klusser is het niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden in een grote bouwmarkt. Bovendien zijn er duizenden soorten schroeven, bouten en boren. Welke moet je meenemen? Om een verbouwing of klus iets gemakkelijker te laten verlopen, is het prettig om een voorraadkast aan gereedschappen te hebben. Indien je iets te weinig schroeven hebt meegenomen uit de bouwwinkel, kun je altijd nog de voorraad bekijken.

Ben jij benieuwd welke gereedschappen je niet kunt missen in jouw voorraad? In dit artikel geven wij een klein overzicht van gereedschappen die bij vrijwel iedere klus van pas zullen komen. Lees snel verder.

Voorbereiding

Voordat jij aan de slag gaat met de klus, zullen er vaak bepaalde handelingen moeten plaatsvinden. Zo is het belangrijk dat al het meubilair in de omgeving afgedekt wordt. Het is immers erg zonde als jouw prachtige bank of keuken straks beschadigd wordt door een klus. Daarbij kan ook het stof opgevangen worden, waarna het gemakkelijk verwijderd kan worden. Afdekplastic is vrijwel overal te verkrijgen. Daarbij is het ook belangrijk om de ondergrond te beschermen als je gaat zagen. Kies bijvoorbeeld voor diamantzaagbladen of een andere sterke ondergrond.

klussen in je huis

Daarbij is het ook verstandig om je kledingkeuze aan te passen. Het komt niet vaak voor dat een klusser in zijn mooiste pak op de werkvloer verschijnt. De kans is zeer aanwezig dat jouw kleding vies wordt of beschadigd raakt tijdens de klus. Kies daarom voor kledingstukken die na de klus weggegooid mogen worden. Indien je aan de slag gaat met een klus waar veel stof en vuil vrij zal komen, is het raadzaam om voorzien te zijn van een werkpak, werkhandschoenen, werkschoenen, een helm, een beschermende bril en eventueel een gehoorbeschermer.

Handgereedschap

Handgereedschap is eigenlijk het standaard gereedschap dat iedereen in huis heeft. Hieronder verstaan wij een goede schroevendraaier, hamer en zaag. Deze gereedschappen zijn in iedere bouwmarkt te vinden en absoluut onmisbaar tijdens een klus of verbouwing. Denk naast deze ‘grotere’ gereedschappen ook aan de kleinere hulpmiddelen, zoals spijkers en een waterpas. Een aanbieder van woodies schroeven en woodies zelf zijn ook handig.

veilig thuis klussen

Lijmgereedschap

Veel materialen kunnen gemakkelijk met een spijker of schroef bevestigd worden. Toch is het in sommige gevallen prettiger of mooier om gebruik te maken van sterke lijm. Het zal je verbazen hoe vaak er lijm wordt gebruikt tijdens een klus. Door een goede lijm in de voorraadkast te hebben liggen, kun je een hoop onnodige ritjes naar de bouwmarkt voorkomen.

Powertools

Boormachine

Met een hamer zul je niet iedere klus kunnen klaren. Bij sommige klussen zul je meer kracht nodig hebben om een schroef de muur in te krijgen. Zo is een schroefboormachine erg handig om in huis te hebben. Met deze boor kun je schroeven zowel los- als vastdraaien en snel gaten boren. Hoewel deze handelingen ook met ander gereedschap uitgevoerd kunnen worden, zal deze powertool een hoop energie, tijd en moeite besparen.

Ook een freesmachine en klopboor horen zeker in dit rijtje thuis. Ook deze hulpmiddelen hebben een enorme kracht, waardoor er veel moeite bespaard kan worden.

Lees ook: Waar je op moet letten bij het verhuren van een woning

Vormen slijpen

Daarnaast kan een cirkelzaag ook niet ontbreken in de voorraad. Plinten, kozijnen en laminaat kunnen probleemloos in vorm gezaagd worden. Ook de haakse slijper is een prettig hulpmiddel om materialen in vorm te krijgen. Deze krachtige slijper is bedoeld voor steen en materiaal.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255