Waarom het huren van een afvalcontainer een slimme zet is

Waarschijnlijk denk je bij een verbouwing dat je geen afvalcontainer nodig hebt. Maar ik weet bijna zeker dat je na de eerste sloopdag, toch maar wel een afvalcontainer gaat huren. Bij ons was dit ook het geval toen we zelf gingen verbouwen.

Als een aannemer de klus klaart

Wanneer je een aannemer inschakelt voor een verbouwing, is de kans groot dat hij niet eens begint voordat jij een afvalcontainer hebt gehuurd. Het is namelijk onvermijdelijk dat er tijdens het klussen behoorlijk wat afval en rommel ontstaat. Door een afvalcontainer te huren, wordt het proces soepeler en kan de klus binnen de gestelde deadline worden geklaard. Daarnaast bespaart het jou een hoop tijd en moeite om het afval zelf af te voeren naar de stortplaats. Een afvalcontainer huren is dan ook een goed idee.

Verschillende soorten afvalcontainers

Wij hadden bijna om de paar dagen een andere container staan. Eerst een puincontainer, voor al het grove afval wat uit de badkamer kwam. Toen die eerste container werd neergezet, dacht ik nog, heel naïef, o met 1 zo’n puincontainer redden we het wel! Tenslotte hoeft alleen de badkamer maar echt gesloopt te worden. Na twee dagen had ik mijn mening totaal bijgesteld. De container zat namelijk tot de nok toe vol, en er stonden nog vele kruiwagens vol met puin te wachten om te worden geleegd.

afvalcontainer huren

Afvalcontainer laten ophalen en bezorgen

Het voordeel van een afvalcontainer huren, is dat hij bij je thuis wordt bezorgd, op de plek waar jij wil, of waar hij toegestaan is door de gemeente. En als hij vol is, hoef  je maar te bellen, en hij wordt weer opgehaald. Indien nodig, kun je direct weer een lege container laten komen.

De verbouwing die uitliep: hoe we verrast werden door de bergen afval

Wij hadden dus inmiddels puincontainer nummer twee staan. Halverwege dacht ik weer, dit is echt de laatste. De rest van het puin breng ik zelf wel naar de gemeentewerf. Dat was een goeie grap! Want er komt bij een verbouwing natuurlijk veel meer afval vrij dan je van te voren denkt. Na het slopen van de tegels in de badkamer en het slopen van een muur dacht ik dat we het wel hadden. Maar natuurlijk was dat niet waar. Omdat er vloerverwarming op de gehele verdieping kwam, moesten alle vloeren ongeveer even hoog zijn. En dat waren ze niet. Dus werden er dorpels verwijdert, moest er een tegelvloer in de bijkeuken uitgehakt worden en hier en daar weer stukjes juist opgehoogd worden. Al dat afval wat daarvan vrij kwam, belandde ook in de puincontainer. Een puincontainer huren voor zoveel afval is dan ook niet meer dan logisch

Nieuwe plannen… nieuw afval.

Daarna kwam er een algemene afvalcontainer. Hier mocht ook al het sanitair in. En weer dacht ik het te redden met 1 container. Maar daarna kwamen de stucadoors, en die hadden ook weer afval van het stucen. En dat was veel kan ik je zeggen. Dus ook dat belandde in de container.

Intussen kwamen er natuurlijk steeds meer nieuwe plannen en aanpassingen bij, en dus daardoor ook meer afval. Zo zou in eerste instantie alleen de woonverdieping gestuuct worden. En ook alleen de spouw zou geisoleerd worden. Maar gaandeweg kwamen we erachter dat de dakisolatie nou niet perse echt om naar huis te schrijven was. Het bestond letterlijk uit 2 cm dikke piepschuim platen. Dus ook dat werd verwijderd, inclusief alle 4.000 nietjes. En toen vonden de bouwvakkers dat het bestaande rachelwerk niet geschikt was voor de nieuwe dakisolatie, en dus werd ook die verwijderd, inclusief een paar honderd spijkers. En die gipsplaten, waren natuurlijk net niet de goede maat, en dus was daar ook weer een hele hoop afval van over. 

En zo kwam die afvalcontainer langzaam maar zeker ook vol. En degene die daarna kwam ook…

Verbouwing breidt zich uit naar de tuin: afvalcontainer voor groenafval nodig

Tuinrenovatie

Tussendoor had mijn partner nog even bedacht dat de tuin eigenlijk ook wel een verbouwing nodig had. Om precies te zijn, in de vorm van alles wat er nu staat, moet weg, zodat we met een schone lei kunnen beginnen. En dus werd en nog een afvalcontainer neergezet, maar nu met groenafval.

Er stonden inderdaad een aantal struiken en planten in, die of half dood waren, of totaal op de verkeerde plek stonden. Maar op een zaterdagochtend kwam er een kraan om een paar bomen te verplaatsen, dacht ik, een paar uur later was de tuin een grote ravage, en de afvalcontainer zat alweer vol.

Hoe afvalcontainers ons hebben gered tijdens de verbouwing

Achteraf ben ik heel erg blij geweest met al die afvalcontainers. En vooral blij met de mannen die hem steeds kwamen ophalen en weer nieuwe kwamen brengen. Want al dat afval zelf naar de gemeentewerf brengen was ook geen optie geweest. Nu, een aantal maanden later, kom ik nog steeds regelmatig bij de gemeentewerf. En dat is inmiddels zo regelmatig, dat ze daar niet eens meer vragen om mijn id-kaart, ze weten al wie ik ben. De verbouwing is inmiddels achter de rug. Dus ik heb besloten om me daar nu echt even voorlopig niet te laten zien 😉

Silvia Schouten
Silvia Schouten

Hi! Mijn naam is Silvia. Op label-18.nl neem ik je mee op weg naar jouw droominterieur.

Vanaf mijn 10e mocht ik zelf de kleuren voor mijn kamer kiezen, EN erop smeren. Wat een feest was dat! Sindsdien ben ik elke dag bezig met mijn interieur. Toen ik oud genoeg was om een MBO opleiding te gaan volgen, ben ik terecht gekomen op het Hout en Meubilerings College. Hier heb ik in 2008 een opleiding voor afgerond als Interieurstylist. Nu volg ik regelmatig cursussen om up-to-date te blijven. Ik heb gewerkt in een woninginrichtingswinkel (als adviseuse om woningen in te richten met de artikelen die wij verkochten), bij een groot accessoire merk (als styliste door de hele Benelux) en een meubelzaak (als styliste in een aantal vestigingen door heel Nederland). Op dit moment ben ik zelfstandig ondernemer en help ik mensen aan hun droominterieur.

Advies geven aan mensen geeft zo’n voldoening en doe ik met zoveel passie dat ik het liefste iedereen wil helpen. Zorgen dat anderen in hun mooiste droominterieur wonen, daar wordt ik blij van. Ik hoop dat ik jou inspireer met mijn blogs, social media (@label18) en je advies mag geven als je er zelf niet uitkomt.

Smile and enjoy your day!

Artikelen: 8