3 tips bij het huren van een afvalcontainer

Ben je aan het kijken naar een afvalcontainer? Dat is een goede keus, want een afvalcontainer kan je veel tijd en geld besparen. Je hoeft immers niet zelf naar de milieustraat om je rommel af te voeren. Waar moet je op letten als je een afvalcontainer huurt? En hoe zorg je ervoor dat je de kosten in de hand houdt?

Bepaal welke soort afval je wilt afvoeren

Bepaal eerst welke soort afval je wilt afvoeren. Voor elke soort afval kan een andere container een betere keuze zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een kleine container huren waar alleen houtafval in mag, of waar je alleen tuinafval in gaat dumpen. Voor grofvuil of huisraad is weer een andere container de beste keuze.

Het heeft vooral te maken met het formaat van het puin. Daarnaast helpt het om afval te scheiden. De verwerkingskosten zijn dan lager voor het verhuurbedrijf. Dat berekent het bedrijf door naar jou, als klant. Scheiden zorgt dus voor een flinke besparing op de kosten van een afvalcontainer. Daarom is het een goed idee om eerst te bepalen welke soorten afval er allemaal vrijkomen bij de verbouwing.

afvalcontainer huren

Kies een maat te groot

Kies liever een container een maat te groot dan een maat te klein. Als je afvalcontainer te klein is, moet je misschien een extra container huren, of moet deze extra geleegd worden. Dat kost extra geld. Kies je voor een container die voor misschien 75 procent gevuld is, dan kun je relatief goedkoop je afvalcontainer legen. Als je de kosten in perspectief plaatst, zie je dat een maat te groot kiezen goedkoper is.

Daar komt nog bij dat er vaak meer rommel bij een verbouwing of opruiming komt kijken, dan je eerst zelf had verwacht. Dan is wat extra ruimte in de afvalcontainer fijn. Je kunt dan meteen al je afval laten afvoeren. Op die manier bespaar je geld op de huur van een afvalcontainer.

Vergelijk verschillende aanbieders

Eerlijk is eerlijk: de kosten voor een afvalcontainer huren lopen erg uiteen. Sommige bedrijven vragen zo honderd euro meer dan anderen. Daarom loont het om verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de dienstverlening. Kijk bijvoorbeeld ook naar de recensies die over het bedrijf geschreven worden.

Heb je vragen over de afvalcontainer? Vraag dan om hulp bij het verhuurbedrijf. Het bedrijf kan je helpen om de juiste container uit te kiezen. Op die manier kun je veel tijd en geld besparen. Bovendien heb je dan het eerste contact al gelegd en kun je afspraken maken over het gebruik van de bak.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252