Dakisolatie: ontdek de voordelen!

Heeft u last van tocht in uw huis? Of heeft u een hoge energierekening, die afkomstig is van de verwarming? Dan is dakisolatie dé oplossing voor jou! Door isolatie wordt jouw huis energiezuinig. Daarnaast is isolatie belangrijk als je een steentje wil bijdragen aan het milieu. Isolatie brengt vele voordelen met zich mee. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw huis kan isoleren. Je kan al veel dingen zelf doen wat betreft isolatie. Maar toch kiezen veel mensen ervoor om hun huis te laten isoleren door een professional. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw dak te laten isoleren. Verdiep je onder andere in dakisolatie en investeer in de toekomst!

Wat is dakisolatie? 

Dakisolatie is een van de manieren waarop je jouw huis kan laten isoleren. Wist je dat zo’n 30% van de warmte jouw huis verlaat via het dak? Dakisolatie zorgt ervoor dat dit niet meer gebeurd. Maar wat is dakisolatie precies? Dakisolatie zorgt ervoor dat jouw huis duurzamer wordt. Met behulp van deze isolatie kan warmte het huis niet meer verlaten. De warmte blijft in het huis hangen. Aangezien de warmte langer blijft hangen hoeft u minder lang of vaak te stoken met gas om het huis te verwarmen.

Dakisolatie wordt vrijwel altijd gesubsidieerd door de overheid. De subsidie kan je aanvragen via de website van Rijksoverheid. Er zijn verschillende dingen mogelijk qua isolatie. Allereerst kan er isolatiemateriaal tegen het dakbeschot worden geplaatst. Vervolgens kan met bijvoorbeeld gipsplaten het dak worden afgewerkt. Daarnaast kan het isolatiemateriaal tussen het dakbeschot en de dakpannen worden geplaatst. Ook kan de zoldervloer geïsoleerd worden.

Er is veel keuze wat betreft isolatiemateriaal. Zo kan er onder andere gekozen worden voor platen of schuim. Tevens kan het dak geïsoleerd worden met speciaal folie. Kies voor dakisolatie en zorg ervoor dat jouw energierekening aanzienlijk minder wordt! 

Welke andere soorten isolatie zijn er? 

Naast dakisolatie zijn er nog andere soorten wat betreft isolatie. De meest bekende isolatie soorten zijn: spouwmuurisolatie, vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Bij spouwmuurisolatie wordt de spouwmuur opgevuld met isolatiemateriaal. De spouwmuur bevindt zich tussen de buiten- en binnenmuur en is als het ware een lege ruimte. Door de spouwmuur te laten isoleren gaat er minder warmte via de buitenmuur verloren. Bij spouwmuurisolatie kan er ook weer gekozen worden voor verschillende soorten isolatiematerialen.

verduurzamen - warmtepomp

Daarnaast bestaat er vloerisolatie. Bij vloerisolatie wordt er isolatiemateriaal tegen de bodem geplaatst. Hierdoor blijft de vloer warm en verlaat warmte het huis minder goed. Door de warme vloer wordt het woongenot vergroot, aangezien je geen koude voeten meer krijgt.

Ook kan de kruipruimte geïsoleerd worden. De kruipruimte is vaak een erg koude plek, de temperatuur is er erg laag. De kruipruimte kan opgevuld worden met isolatiemateriaal, dit kan met bijvoorbeeld parels. Daarnaast kan de vloer in de kruipruimte ook geïsoleerd worden. Isolatie zorgt voor een energiezuinig huis en het draagt bij het aan vergroten van het wooncomfort. Voor welke isolatievorm kies jij? 

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 104