3 redenen om toch NU een huis te kopen

Hoge vraagprijzen, gestegen rentes en veel kijkers. Je zou bijna in deze huidige huizenmarkt geen huis meer willen kopen en blijven huren. Toch is het nu nog steeds een goede tijd om toch nu een huis te kopen. Waarom? Hier 3 redenen!

Reden 1: Je bent toe aan een volgende stap!

Of je nu woont bij je ouders en toe bent aan een eigen plek of een appartement huurt met een groeiend gezin en ruimte te kort komt. Jij bent klaar voor een volgende stap en een nieuw huis.

Reden 2: helemaal van jou!

Een muur behangen of de badkamer tegelen? Geen huurbaas die ernaar kraait. Een koophuis is helemaal van jou! Dus verbouw gerust en maak er jouw droomhuis van. En nog leuker, die nieuwe keuken of aanbouw zorgt er ook nog voor dat het huis in waarde stijgt. Bonus. Zo zijn wij momenteel ons tweede klushuis aan het verbouwen en het gaat zeker mooi worden!

keukenrenovatie

Reden 3: geen bodemloze put meer

Voordat we eerste klushuis kochten samen, woonde ik al meer dan 11 jaar in huurwoningen. Als je dan uitreken wat ik heb betaald aan huur vanaf mijn studentenhuis tot mijn laatste huurappartement dan kom je gewoon op ongeveer 60 duizend euro in totaal! En waar is dat geld heen gegaan? In een bodemloze put dat huurbazen heet. Van dat geld had ik nu ook een heel mooi vrijstaand huis kunnen kopen. Maar nee… en dan te bedenken dat je vaak evenveel per maand betaal aan hypotheek als aan huur. Daarbij krijg je ook nog belastingvoordeel over de hypotheekrente. Dat is nog eens een goede investering.

Toch huren?

kopen of huren

Onthoud wel dat je door het kopen van een huis ook zelf verantwoordelijk ben voor het onderhoud en de klusjes in en rond huis. Ook kun je niet zomaar ergens anders gaan wonen. Een koophuis moet je natuurlijk eerst verkopen of je moet met dubbele lasten willen zitten. Wil je flexibel zijn qua woonplek, dan is huren een betere optie.

Wooninfluencer Lodi Boonstra inspireert je over:
bohemian meubels in huis kunt combineren

Grace Schouteren
Grace Schouteren

Grace is DIY-er, mama en een kluskluns. Op de Nederlandse DIY en Lifestyle blog Go Gracy vind je tips, inspiratie en DIY’s om van jouw nieuwe huis een thuis te maken. Volg ook haar avonturen in haar klushuis nr. 2 op haar YouTube kanaal en bekijk de voor’s en na’s van de verbouwing. Want elk huis heeft potentie om een droomhuis te worden!

Artikelen: 1