Zaterdag 6 april Open Huizen Dag: de route naar jouw droomhuis!

Zaterdag 6 april is het zover: de jaarlijkse Open Huizen Dag gaat van start. Voor iedereen die op jacht is naar een koopwoning, is dit een niet te missen dag. In dit artikel heb ik een paar tips  beschreven voor een succesvolle dag.

Wat is de Open Huizen Dag?

Ik kan mij het niet voorstellen maar als je nog niet eerder gehoord hebt over dit fenomeen: de Open Huizen Dag is dé gelegenheid waarop huizenzoekers vrijblijvend een kijkje kunnen nemen in diverse woningen die te koop staan. Deze traditie, die inmiddels al vele jaren bestaat, biedt een unieke kans om op één dag veel huizen te bezichtigen.

Waarom deelnemen aan de Open Huizen Dag?

Waarom zou je deelnemen aan de Open Huizen Dag, vraag je je misschien af? Nou, er zijn tal van goede redenen! Allereerst biedt het de mogelijkheid om in één dag verschillende huizen te bekijken, wat normaal gesproken weken aan afspraken zou kosten. Maar misschien nog belangrijker het is een geweldige manier om diverse wijken en buurten te verkennen, zodat je een goed beeld krijgt van wat er allemaal te koop. Loop altijd even een rondje door de wijk, het kan zomaar je toekomstige woonplek worden.

Zaterdag 6 april vanaf 11 uur

Noteer! De Open Huizen Dag is aanstaande zaterdag op 6 april vanaf 11 uur. Om optimaal van deze dag te profiteren, is het slim om je goed voor te bereiden. Maak een lijstje met de belangrijkste kenmerken,  zoals: aantal kamers, ligging, staat van onderhoud en duurzaamheid. En natuurlijk wat je budget is. Vervolgens stel je een route samen langs de huizen die je graag wilt bezichtigen.

Lees ook het verhaal van Léanne Lovink, zij doet mee met de Open Huizen Dag: “je hoeft niet 6 keer op te ruimen“.

Tips voor een succesvolle Open Huizen Dag ervaring

Tips voor een succesvolle Open Huizen Dag ervaring

Nog paar tips voor deze dag. Maak van iedere woning die je bezoekt aantekeningen en foto’s. Vraag aan de bewoners of aanwezige makelaar natuurlijk altijd wel eerst even toestemming. Stel vragen aan de bewoners of makelaar en wees niet bang om door te vragen als iets niet helemaal duidelijk is. En last but not least, vertrouw op je gevoel! Als een huis goed voelt, dan is dat vaak een goed teken.

Laatste nieuws over Open Huizen Dag

Maar een klein aantal huiseigenaren presenteert zaterdag 6 april hun woning tijdens de Open Huizen Dag. Met als simpele reden dat er momenteel maar weinig huizen te koop staan. Als gevolg hiervan zijn er zaterdag slechts 5.600 woningen te bezichtigen zonder vooraf een afspraak te maken met de makelaar Voor meer informatie over de krapte op de woningmarkt, lees dan het artikel hierover op Nu.nl.

Hoe haal je het meeste uit de Open Huizen Dag?

Zorg ervoor dat je je route goed plant, zodat je zoveel mogelijk huizen kunt bezichtigen op deze dag. Neem de tijd om elk huis grondig te bekijken en let op belangrijke details zoals de staat van onderhoud, de indeling van de ruimtes en de buurt.

Lees tip! Zonder stress een huis kopen doe je zo

Veelvoorkomende valkuilen en hoe ze te vermijden

Door het grote aanbod van huizen tijdens de Open Huizen zie je al snel door de bomen het bos niet meer

Door het grote aanbod van huizen tijdens de Open Huizen zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Dus, probeer realistisch te blijven en focus je op je prioriteiten, wensen en budget. Laat je niet verleiden door alleen de charme van een huis en vergeet niet om ook de mindere punten van het huis te bekijken. En belangrijker nog, laat je niet opjagen door de druk van de dag. Neem de tijd om goed na te denken over je beslissingen en laat je niet verleiden tot impulsieve aankopen.

Na de Open Huizen Dag: wat nu?

Na een lange dag van huizenjacht is het tijd om even op adem te komen en alles te laten bezinken. Maak een lijstje van de huizen die je het meest aanspraken en plan vervolgafspraken voor een volgende bezichtiging. Neem de tijd om de voor- en nadelen van elk huis af te wegen en wees niet bang om hulp in te schakelen van vrienden, familie of een aankoopmakelaar.
Veel succes en plezier met de huizenjacht!

Laatste nieuws:

Niet veel bezoek tijdens de Open Huizen Dag van 6 april

Helaas zijn er afgelopen zaterdag minder huizenzoekers op pad gegaan tijdens de Open Huizen Dag. Een logische verklaring is  dat er natuurlijk veel minder huizen meededen dan de laatste keer. Maar… het aantal  bezichtigingen per huis verschilt sterk, bij bepaalde huizen kwamen zelfs meer dan 50 geïnteresseerde langs. Dus…  een open huis kan – ook in deze tijd – nog steeds erg interessant zijn om je huis te verkopen.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 190