Copywriter op caribisch Curaçao

Wie droomt er niet van? Van je hobby je beroep maken en deze ook nog uitoefenen op een tropisch eiland. Sinds mei 2010 woon ik op dushi Curaçao en werk ik als freelance copywriter. I live the dream. Ondanks dat ik strikt genomen niet onder de digital nomads val – ik woon en werk op een vaste plaats – is de vrijheid van deze inkomstenbron wel een geweldige manier van leven. Na een dagje typewerk lekker een happy hour pakken op het strand!

Tekstschrijven kan overal 

In dit tijdperk waar digital nomads de boel lijken over te nemen, is het geweldig om je geld te kunnen verdienen met schrijven, waar ook ter wereld. Uiteraard moet je wel goed in de pen kunnen klimmen en het nodige aan creativiteit in je donder hebben. Daarnaast is je kunnen inleven in een opdracht natuurlijk cruciaal.

Als het jou wat lijkt om middels bijvoorbeeld blogs schrijven geld te verdienen, hoef je niet meteen je baan op te zeggen, enkel omdat je een digital nomad wilt worden. Ik ken veel mensen die copywriting werk doen, naast hun vaste job. 

Lees ook de verhalen van Aranka op Wooninfluencers.nl

Mocht je echter eenmaal in het soort leven rollen waarbij je je eigen tijd kunt indelen, dan kan dat verslavend werken. De vrijheid die je ervaart in de zgn. nomadische levensstijl wil je dan wellicht uitbreiden naar je werkleven. De enige manier om dat te doen, is door een bedrijf of eigen inkomstenstromen op te starten. De meeste digital nomads met hun eigen bedrijf creëren een blog of adviesdienst, maar er zijn veel verschillende mogelijkheden om als copywriter online geld te verdienen. 

Lees ook: het verhaal van wooninfluencer Annika

Bereik = belangrijk

Er zijn honderden artikelen te lezen over hoe je het beste als freelance copywriter aan de slag kunt gaan. Waar ik in de praktijk vooral achter ben gekomen is dat exposure key is. Je bent als schrijver overduidelijk niet de enige die centen wil verdienen en het wereld wijde web is immens groot. Hoe gaan opdrachtgevers precies jou vinden? 

Een site zoals huislijn.nl heeft door de jaren heen de nodige traffic opgebouwd en dat betekent exposure! Naast het feit dat ik graag schrijf over de lifestyle Curaçao, is het ook belangrijk om mijn verhalen de wereld in te helpen. Dit kan heel goed via huislijn en is dan ook echt een aanrader.

Aranka van de Sanden
Aranka van de Sanden

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd over schrijven, geërfd van mijn moeder, die mijn taalgebruik en grammatica vakkundig corrigeerde. Na het behalen van mijn Interactieve Media diploma in Amsterdam, ontdekte ik mijn schrijftalent bij het vak Copywriting. Sinds mijn emigratie naar Curaçao in 2010 zet ik mijn vaardigheden in voor het creëren van webteksten, eerst lokaal en later internationaal. In 2013 richtte ik BeContent op en heb ik mijn schrijfvaardigheden aangescherpt. Met enthousiasme ga ik elke content uitdaging aan, gewaardeerd door tevreden opdrachtgevers. En schrijf ik ook regelmatig artikelen voor Huislijn.nl over het onderwerp Wonen.

Artikelen: 14