Airconditioning; koel in de zomer en warm in de winter

Iedereen heeft wel een voorstelling bij het woord airconditioning, of airco. En meestal denk je dan aan hartje zomer, 30 + graden buiten. En binnen wil je het dan heerlijk koel hebben. Daar biedt een airconditioning uitkomst. Toch? Van den Brink Koeltechniek levert en plaatst split unit airco’s die je ook juist in de winter, met temperaturen onder nul heel goed kunt toepassen. Een klimaatvriendelijke airconditioning noemen we dat. In de zomer zorgt hij voor koele lucht in huis. En in de winter, je raadt het al, dan verwarmt hij je huis. Dit bespaart natuurlijk ook in de energiekosten. Hoe fijn is het als je in huis, het hele jaar door een constante, prettige leefomgeving hebt?

Klimaatvriendelijke airconditioning in garage of washok

Er zijn zelfs airco’s die naast verwarmen en of koelen, ook ontvochtigen, ventileren en de lucht zuiveren. Dat klinkt wel als een tovermachine, die wil je hebben! In een washok of garage bijvoorbeeld, biedt een Van den Brink airco Zwolle uitkomst. Dit zijn vaak ruimtes in huis waar veel vocht is, en moeilijk te ventileren valt. In een washok hangt natuurlijk de was te drogen, en daardoor komt er veel vocht vrij.

Ook in een garage, waar vaak niet geïsoleerd is, meestal niet eens ramen in zitten, en dus niet geventileerd kan worden, is een airconditioning echt een aanrader. De airconditioning zorgt er in dit geval voor, dat de lucht in huis optimaal is. De experts van airco Zwolle weten precies wat waar nodig is. Vraag ze dan ook gerust om hulp.

Airconditioning in de kinderkamer

Iedereen die (kleine) kinderen heeft, begrijpt dit. Het is zomer, al dagenlang boven de 35 graden buiten. Baby’s slapen heerlijk in de kinderwagen of box buiten in de schaduw. Er staat een heerlijk briesje, ze slapen niet heel erg lang, maar dat geeft niet want vanavond gaan ze weer slapen. En dan wordt het avond, op het moment dat de kinderen gaan slapen, is het nog lang niet donker buiten. En ook is het inmiddels in de kinderkamer rond de 30 graden geworden. Van slapen is geen sprake. Zelfs in de nacht koelt het nauwelijks af, en de kinderen zijn om de haverklap wakker omdat ze niet kunnen slapen van de warmte. Hoe fijn zou het zijn als er een constante temperatuur in de kinderkamer is? En daar komt de airconditioning om de hoek kijken.

Maar, hoor ik je denken, airco’s maken toch enorm lawaai? Dan kunnen de kinderen alsnog niet slapen! Maar gelukkig zijn er airco’s die muisstil zijn en dus ideaal zijn voor in een kinderkamer.

airco installeren

In ziekenhuizen gebruiken ze ook airco’s, zodat er het hele jaar door hetzelfde klimaat heerst. Baby’s die midden in de zomer in het ziekenhuis geboren worden. En daar misschien wel een paar nachtjes moeten blijven, raken gewend aan die constante temperatuur. Dan is het nog fijner als je dit klimaat thuis ook kunt creëren. De eerste nachten als kersverse ouder zijn vaak een uitdaging, en als je kindje dan ook nog eens niet wil slapen vanwege de warmte, dan sta je met je handen in het haar. Des te fijn is het om dan een airconditioning te hebben.

Thuiswerken en airconditioning

Sinds een aantal jaar is thuiswerken niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Waar je voorheen met zijn allen in een groot kantoorgebouw zat, zit je nu vaak in je eentje in huis te werken. Soms in de woonkamer, keuken of in een aparte werkkamer.

In de grote kantoorgebouwen is vaak goed nagedacht over het klimaat in zo’n gebouw. Meestal wordt hier met de bouw al rekening mee gehouden. En hangt het gebouw vol met airco’s, of is er een centraal systeem die de lucht optimaal houdt in het hele gebouw. Er wordt rekening gehouden met de meest ideale werkomstandigheden.

Maar thuis is dat een ander verhaal. Niet iedereen beschikt over een aparte werkkamer, en soms zit je daardoor verplicht op zolder te werken. Een zolder waarvan bijvoorbeeld het dak niet goed is geïsoleerd, en dus in de winter koud aanvoelt, en in de zomer zit je weg te smelten van de warmte. Maar ook hier biedt een airconditioning uitkomt. Deze kan automatisch zorgen voor het beste klimaat om in te werken. Met een speciale airco die, zuivert, ventileert, verwarmt of koele lucht afgeeft en daardoor is het zeer prettig werken in je thuiskantoor.

Airconditioning

Een ombouw voor de airconditioning

Het uiterlijk van een airco is meestal niet zo mooi om naar huis te schrijven. Met een wandeling door je buurt zie je in 1 oogopslag waar er allemaal airco’s hangen of staan tegen de buitengevel.

Maar ook hier is iets aan te doen! Er bestaan gelukkig hele mooie ombouwen, speciaal voor airco’s. Zo wordt het netjes in je tuin of tegen je gevel aan ‘weggewerkt’. Er worden door diverse partijen ombouwen aangeboden. Let er op dat je een materiaal kiest wat tegen een stootje kan. En in alle weersomstandigheden netjes en mooi blijft. Zo heb je er jarenlang plezier van.

Silvia Schouten
Silvia Schouten

Hi! Mijn naam is Silvia. Op label-18.nl neem ik je mee op weg naar jouw droominterieur.

Vanaf mijn 10e mocht ik zelf de kleuren voor mijn kamer kiezen, EN erop smeren. Wat een feest was dat! Sindsdien ben ik elke dag bezig met mijn interieur. Toen ik oud genoeg was om een MBO opleiding te gaan volgen, ben ik terecht gekomen op het Hout en Meubilerings College. Hier heb ik in 2008 een opleiding voor afgerond als Interieurstylist. Nu volg ik regelmatig cursussen om up-to-date te blijven. Ik heb gewerkt in een woninginrichtingswinkel (als adviseuse om woningen in te richten met de artikelen die wij verkochten), bij een groot accessoire merk (als styliste door de hele Benelux) en een meubelzaak (als styliste in een aantal vestigingen door heel Nederland). Op dit moment ben ik zelfstandig ondernemer en help ik mensen aan hun droominterieur.

Advies geven aan mensen geeft zo’n voldoening en doe ik met zoveel passie dat ik het liefste iedereen wil helpen. Zorgen dat anderen in hun mooiste droominterieur wonen, daar wordt ik blij van. Ik hoop dat ik jou inspireer met mijn blogs, social media (@label18) en je advies mag geven als je er zelf niet uitkomt.

Smile and enjoy your day!

Artikelen: 7