De vele voordelen van complete zolderisolatiesystemen

Geld verdienen op zolder

Met een zolder kun je veel kanten op. Vaak is het in gebruik als een rommelruimte, boordevol verhuisdozen en spullen die ooit nog eens uitgezocht moeten worden. Soms is de zolder keurig ingericht als slaap- of werkkamer, al dan niet voorzien van dakkapel. Hoe jouw zolder er ook uit ziet, het is de moeite waard om er aandacht aan te besteden. Er is namelijk geld te verdienen op deze bovenste verdieping van je huis!

 

Isoleren betekent geld besparen en comfort verhogen

Net als bij het hoofd van een mens, gaat de meeste kou verloren via het dak van een woning. Als je het dak niet hebt geïsoleerd, hebben zonnepanelen, gevel- en vloerisolatie een stuk minder zin. Dakisolatie staat bovenaan het lijstje als het gaat om het willen besparen op je energierekening. Dat is dus de plek waar je moet beginnen. Een direct resultaat is bovendien dat het comfort in huis wordt verhoogd, omdat de trek (tocht) in je huis drastisch wordt verminderd. Ook blijft de temperatuur stabieler omdat er minder makkelijk kou binnendringt of warmte verloren gaat.

 

Verschillende mogelijkheden van isoleren

Bij schuine daken kun je het isoleren van het dak globaal indelen in 2 groepen:

  • ‘Koud dak’ principe
  • ‘Warm dak’ principe

 

Het ‘warm dak’ principe gaat uit van het aan de buitenzijde isoleren van je dak. Dit betekent dat de dakpannen moeten worden verwijderd, het isolatiepakket wordt geplaatst en de dakpannen worden teruggelegd. Al met al wordt daarmee het dak hoger. Dat heeft ook gevolgen voor de aansluiting op de goot en regenpijp. Het uitvoeren van deze constructie is dus vele malen ingewikkelder dan het isoleren vanuit de binnenzijde, waar wij het in dit blog over hebben.

 

Eenvoudiger dan het lijkt

Er zijn complete iso-fit zolderisolatiesystemen in de handel. Dat maakt het isoleren van je dak behoorlijk makkelijk. Het systeem bestaat uit een plaat met aan één zijde een moderne wit afgewerkte plaat en aan de andere kant de isolatie. Met de uitgebreide gebruiksaanwijzing en video instructie, kan een kind bijna de was doen.

 

Het resultaat van het isoleren en afwerken van je dak is:

  1. een strak ingerichte ruimte;
  2. een lagere energierekening;
  3. meer comfort in huis;
  4. een hogere waarde van je huis.

 

Dat de kamer er strakker uit ziet, spreekt voor zich. Ook is er is al gesproken over het comfort in je huis en de lagere energierekening. Maar hoe zit dat dan met een hogere waarde?Duurzaam huis

 

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Elke gemeente is verplicht om bij te dragen aan het verbeteren van het klimaat. Jij als huiseigenaar dient daar ook een steentje aan bij te dragen. Bijvoorbeeld door goede isolatie. Mocht je je woning gaan verkopen, dan heb je een Energielabel nodig. En hoe kom je aan een hoger label? Juist! Onder andere door het aanbrengen van isolatie.

 

En als je van plan bent om zelf nog heel lang in je huis te blijven wonen, dan profiteer je mooi zelf van punt 1 tot en met 3. Dus wanneer begin jij met het isoleren van je dak?

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207