Het huis met garage in de schijnwerper

Uit onderzoek is gebleken dat een huis met garage beter verkoopt. En eigenlijk is dat gek, want er zijn maar weinig mensen die de garage ook daadwerkelijk in gebruik hebben als stalling voor de auto. Toch wordt er op Huislijn.nl meer gezocht naar een huis met garage dan naar een huis met een grote berging. Meestal zie je in de garage een opeenstapeling van dozen, gecombineerd met een behoorlijk aantal fietsen voor het hele gezin. In sommige gevallen, als de garage groot genoeg is, is er nog plek over voor een werkbank. En als je echt geluk heb, past er een oldtimer, motor of ander gemotoriseerd voertuig bij.  

De garagedeur als finishing touch

Ook het type garagedeur is van belang. Een ouderwetse stalen kanteldeur geeft een minder mooie uitstraling dan een elektrische garagedeur. Heb jij weleens op die manier naar een huis met garage gekeken? Typisch is dat de screening van wat je als mooi of minder mooi ervaart, vaak onbewust gebeurt. Bij de praktische kant van een garagedeur, zoals een deur met een loopdeur naar de oprit, wordt in veel gevallen helemaal niet stilgestaan.

huis met garage

Huis met garage verkopen

Wij hebben een huis met garage. Dat is natuurlijk super fijn, er is alleen 1 maar. De elektrische garagedeur piept en kraakt aan alle kanten en sluit niet erg goed meer. En dat is met de stormen en rukwinden van de afgelopen tijd alleen maar erger geworden. Het werd voor ons dan ook hoog tijd om een nieuwe deur te kopen. Bovendien hebben we plannen om eventueel over enkele jaren het huis te verkopen. Met dat in het achterhoofd hebben we besloten om op zoek te gaan naar een deur die lang meegaat, een bijdrage levert aan ons eigen gemak en een positieve invloed heeft op een eventuele verkoop.

Een nieuwe garagedeur kopen

Zoals vaak het geval is, begon ook onze zoektocht op internet. Daar werd al snel duidelijk dat er meer dan genoeg mogelijkheden zijn om uit te kiezen. De openslaande garagedeur, de zijwaartse garagedeur en de welbekende sectionaaldeuren. Ook wat betreft keuze van uitstraling geen gebrek. Er zijn veel prachtige houtsoorten met een ontzettend lange levensduur en die nauwelijks onderhoud nodig hebben. Red Cedar en Afrormosia zijn daar goede voorbeelden van. Een meer bekend materiaal zoals Trespa ontbreekt natuurlijk niet in het rijtje. Voor ons gezien bleek het nog een uitdaging om het materiaal uit te zoeken dat we allemaal het best bij de rest van de woning vonden passen. Maar het is gelukt! Zelfs mèt loopdeur naar de oprit 😉

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane van Beek is al jarenlang actief in de vastgoedbranche als taxateur en HuizenVerkoopExpert.

Daarnaast schrijft zij met veel plezier blogs over alles wat met wonen te maken heeft.

Artikelen: 200