Met deze klusgereedschappen pak jij elk bouwproject aan

Als echte klusser kom je keer op keer voor uitdagende projecten te staan. Er is niks mooiers dan deze klussen met beide handen aan te pakken. Of je nu aan een nieuw bouwproject wilt starten, iets gerepareerd moet worden of dat je graag wilt verduurzamen. Om jouw project tot een goed succesvol einde te brengen, mag het juiste gereedschap natuurlijk niet ontbreken. Maak van jouw huis een thuis. Benieuwd welke gereedschappen een echte must-have voor elke doe-het-zelver zijn? Lees dan gauw verder!

1) Hamer

De hamer is een super handige tool om verschillende onderdelen aan elkaar te timmeren, of om oude spijkers uit een constructie te verwijderden. Ook komt een hamer prima van pas bij ouderwets sloopwerk. Zet voor de zekerheid jouw werkhandschoenen en veiligheidsbril op en je kunt er flink kracht mee zetten. De hamer komt in verschillende vormen voor, die elk hun eigen voordelen hebben. Van een gewone bankhamer tot grote mokers en klauwhamers. Naar welke hamer je ook op zoek bent, er is voldoende keuze.

klusgereedschappen

2) Schroevendraaier set

Om welke klus het ook gaat, schroevendraaiers kunnen zeker niet ontbreken. Veel oude constructies zijn met schroeven bevestigd en moeten met een schroevendraaier worden losgeschroefd. Ook bij de bevestiging van een nieuw bouwproject is een schroevendraaier onmisbaar. Wil je graag een bureau of kast in elkaar zetten? Met de schroevendraaier zorg je ervoor dat schroeven in de constructie worden gedraaid en alles bij elkaar houden. Het lastige is dat er heel veel verschillende soorten schroeven zijn. Heb je een kruiskop schroevendraaier nodig, of toch een zeskantige kop? Met een schroevendraaier set kom je nooit verlegen te zitten en beschik je altijd over een passende schroevendraaier.

3) Spijkers en schroeven

Ben je van plan om binnenkort een kast of bureau in elkaar te zetten? Of wil je graag jouw nieuwe schilderij aan de muur ophangen om er goed naar te kunnen kijken? Dan kunnen spijkers en schroeven natuurlijk niet ontbreken. Al worden deze vaak bij een nieuw bouwpakket meegeleverd, het is verstandig om nooit zonder te zitten. Wat als er iets kapot gaat of je graag zelf iets in elkaar wil zetten. Dan is het handig om altijd een voorraadje te hebben. Spijkers en schroeven zijn daarom voor elke doe-het-zelver onmisbaar.

4) Rolmaat of meetlat

Bij het uitwerken van jouw bouwproject komt veel precisie kijken. Streef naar perfectie en haal een rolmaat of meetlat in huis. Door afstanden tussen objecten nauwkeurig op te nemen, voorkom jij dat een kleine afwijking grote gevolgen voor het eindproduct heeft. De rolmaat neemt weinig ruimte in beslag, is niet al te prijzig en zorgt ervoor dat jouw eindproduct er helemaal strak uit komt te zien. Een rolmaat kan daarom niet in jouw gereedschap ontbreken.

5) Kit

Om naden, kieren en voegen strak en netjes af te werken, is kit een echte aanwinst. Het grote voordeel van kit is dat het een hele sterke en elastische lijmkracht heeft, waardoor je onderdelen stevig aan elkaar lijmt. Kit kan dan ook bijna voor elke klus in verschillende kamers van het huis worden gebruikt. Daarnaast heeft kit een veel groter vullend vermogen dan de meeste lijmsoorten. Super handig voor als onderdelen niet precies op elkaar aansluiten. Ben je op zoek naar de juiste kit? Deze bestel je gemakkelijk op www.kittenenlijmen.nl. Weet je niet welke kit jij moet gebruiken? Laat je dan adviseren.

Best gelezen:
Heb jij je verbouwing goed georganiseerd?
Een woning verduurzamen doe je met kunststof kozijnen

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255