Heb jij je verbouwing goed georganiseerd?

Een van de zwaarste beproevingen van echtparen is het verbouwen van een huis. Tijdens een verbouwing kan je hele huis overhoop gehaald worden en dat zorgt vaak voor spanning. Een veelgemaakte fout is dat mensen zich te veel richten op de verbouwing zelf en op het eindresultaat. Is dat niet de bedoeling dan? Uiteraard is het doel van je verbouwing belangrijk, maar je moet ook zorgen dat de weg er naartoe soepel verloopt. Een van de grootste obstakels blijkt vaak het afval te zijn dat vrijkomt bij een verbouwing. Veel mensen onderschatten de hoeveelheden rommel die zij moeten afvoeren waardoor er snel problemen ontstaan. Vandaar dat wij je graag laten zien hoe je kunt zorgen dat je nooit verzuipt in al je bouwafval.

Zorg voor een doorgaande afvalstroom

Wie gaat verbouwen, moet ook vaak slopen. Dat betekent dat je moet zorgen dat je afval zich niet gaat ophopen want dan stokt de boel. Je kunt daarom een bouw en sloopafval container huren. Een container huren brengt meerdere voordelen met zich mee: ten eerste kun je je afval gelijk in een grote container deponeren waardoor je later niet nog een keer al het afval door je handen hoeft te laten gaan. Ten tweede kun je, wanneer de container eenmaal vol is, een belletje plegen naar je afvalverwerker die de container gelijk komt ophalen. Deze zal binnen een a twee dagen de container halen of ruilen, wanneer je dat wilt.

Voordelen container

Kosten besparen door slim te scheiden

Als je kosten wilt besparen tijdens je verbouwing, dan is het slim om te kijken naar welke soorten afval je denkt te moeten gaan afvoeren. Soms is het een ratjetoe aan afval en heb je een container nodig voor alle soorten afval. Deze containers zijn echter wel duurder. Weet je bij voorhand al dat je veel puin moet afvoeren, dan kun je een afvalcontainer huren. Mocht je twijfels hebben over het soort afval dat je gaat genereren, overleg dan even met je aannemer of neem even contact op met de leverancier van je container. Zij kunnen je doorgaans precies vertellen hoe je op de meest voordelige manier van je afval af kunt komen.

Onderschat je afval niet

Wanneer je zorgt dat je je afval tijdig en vlotjes kunt afvoeren, zal je zien dat je verbouwing ook veel beter zal verlopen. Niet zelden stapelt het bouwafval zich op tijdens een verbouwing en dat leidt tot ruimteverlies en, belangrijker nog, heel veel stress. Zorg er daarom voor dat je altijd een container op je erf hebt staan wanneer je gaat verbouwen. Zo kun je je rommel snel afvoeren en behoud je het overzicht over je verbouwing. Kijk even op de site van je afvalverwerker hoe je een container kunt aanvragen. Doorgaans heb je een container binnen twee dagen op je erf staan.

Lees ook:
Alles over dakreparatie

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255