Zo kies je de juiste zonnepanelen voor jouw huishouden

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld: zonnepanelen. Met deze panelen kun je namelijk zelf jouw stroom opwekken, waardoor je minder afhankelijk bent van de energieleverancier. Voordat je deze kan plaatsen, zijn er echter een groot aantal keuzes die je moet maken. Kijk je bijvoorbeeld bij een professional als veranderstroom.nl, krijg je te maken met verschillende panelen. Het is daarom verstandig om eerst te ontdekken welke panelen het beste bij jouw huishouden passen. En waar moet je nog meer op letten voordat je tot de montage overgaat? Na het lezen van onderstaande informatie ben je overal van op de hoogte en kun je snel zelf stroom opwekken.

Het aantal zonnepanelen en jouw verbruik

Voordat je de keuze maakt voor zonnepanelen, moet je goed weten hoeveel stroom je per jaar verbruikt. Het is daarom goed om de laatste jaarrekeningen naast elkaar zet, zodat je een gemiddelde kunt nemen. Aan de hand van dit verbruik wordt namelijk duidelijk hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Het vermogen van de panelen is hier een belangrijk uitgangspunt voor. Afhankelijk van dit vermogen zorg je ervoor dat er voldoende panelen op het dak liggen en je ook vrijwel alle stroom op kunt wekken die jouw huishouden nodig heeft. Een professional als veranderstroom.nl/ kan jou hier ook altijd bij helpen, zodat je verzekerd bent van de beste resultaten.

Het huis verduurzamen

Verschillende soorten voor ieder huishouden

Als je de hoeveelheid panelen hebt uitgezocht, kun je ook nog kijken naar de verschillende varianten. De zonnepanelen Wijchen komen namelijk met meerdere materiaalsoorten, welke ook weer anders werken. Monokristallijn en polykristallijn zijn hier enkele voorbeelden van. Houd ook rekening met de ligging van het dak. Op het zuiden wek je de meeste stroom op, terwijl het noorden juist het minste opwekt. Ook dit kan een uitgangspunt zijn voor het bepalen van het soort paneel dat je aanschaft. Als je nog niet precies weet welke het beste bij je past, kun je overgaan tot de montage van de panelen.

Lees ook:
Bespaar energie tijdens de koude dagen
Duurzaam wonen in relatie tot een hoog energielabel

Zorg voor de laatste aanpassingen in huis

Als laatste is het van belang dat je de montage goed laat verlopen. De zonnepanelen in Wijchen moeten immers niet alleen op jouw dak komen te liggen, maar ook goed verbonden zijn aan de meterkast. Hier kan een professional jou bij helpen. De extra groep is aangemaakt en alles werkt goed voor het opwekken van jouw stroom. Binnen een korte tijd heb je de zonnepanelen werkend en kun je jouw energiekosten aanzienlijk omlaag brengen. Je bespaart tot enkele honderden euro’s en kunt met de teruglevering ook nog een extra bedrag terugkrijgen van de energieleverancier. Door daarbij ook nog andere aanpassingen te doen aan de woning, zorg je dat je meer wooncomfort krijgt en jouw jaarrekening niet te hoog blijft.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255