Bespaar energie tijdens de koude dagen

Met de stijgende energieprijzen wilt iedereen maar al te graag energie besparen tijdens deze dagen. De dagen worden echter alleen maar kouder en kouder, donkerder en donkerder. Hierdoor zal het besparen van energie moeilijk gaan dan je in eerste instantie gedacht hebt. Om toch energie te besparen tijdens deze donkere en koude dagen, dan is het een goed idee om een aantal tips in je achterzak te hebben. Deze tips leer je hier. Dit artikel zal je een aantal tips geven om je de winter door te komen zonder dat je belachelijke hoge energieprijzen hoeft te betalen!

Pelletkachel

warmte in huis

Om de energieprijzen voor te zijn kan je een pelletkachel aanschaffen. Een pelletkachel is een kachel die op pellets brandt. Pellets bestaan uit houtschaafsels/zaagsels die samengeperst zijn. Een pelletkachel biedt veel warmte door het verbrande hout, maar dat niet alleen het heeft ook een hoog rendement, omdat je subsidie kan krijgen over een pelletkachel. Pelletkachels geven aanzienlijk veel gezelligheid en sfeer. Er is een groot aantal pelletkachels op de markt, maar voor de juiste is het handig om een professional te vragen om advies.

Lees ook:
Duurzaam wonen in relatie tot een hoog energielabel

Pellethaard

Anders dan een pelletkachel is een pellethaard. Deze wordt vaak ingebouwd of ingezet in een huis. Een pelletkachel is een kachel die niet ingebouwd hoeft te worden maar eerder wordt neergezet en verbonden wordt met het ventilatiesysteem van het huis. Een pellethaard is doordat deze geïnstalleerd moet worden ook duurder. Net zoals een pelletkachel zal een pellethaard ook veel warmte en sfeer geven. Ook brandt een pellethaard op houtschaafsels/zaagsels. Ongeacht dat een pellethaard een hele investering zal zijn, zal er door het aanschaffen van de pellethaard op de lange termijn meer voordelen opleveren dan nadelen.

Andere tips

Natuurlijk hoef je niks aan te schaffen om de energieprijzen tegen te gaan. Integendeel, het is ook gewoon mogelijk om de gordijnen in het gehele huis open te doen wanneer de zon schijnt. Hierdoor zal het huis lekker opwarmen en zal er genoeg licht zijn in huis. Wanneer het echter avond wordt zal er natuurlijk geen zon zijn, waardoor je de lampen alsnog zou moeten gebruiken. In plaats van lampen is het ook mogelijk om gebruik te maken van kaarsen. Kaarsen zijn niet zo duur als een pelletkachel of pellethaard, maar geven eveneens licht en sfeer in huis. Dit is een ideale oplossing voor het bezuinigen op energie terwijl je tevens meer sfeer geeft aan je huis.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121