Terrasoverkapping gezellig maken? Zó lukt het!

Een terrasoverkapping in de tuin heeft verschillende voordelen. Zo zit je altijd droog, kun je langer buiten blijven zitten en verleng je de woonkamer naar de tuin. Dat is niet alles: veel mensen kiezen ook voor een terrasoverkapping als sfeervolle aankleding van de tuin. Maar dan moet de styling natuurlijk wel gezellig ogen! Hoe krijg je dit voor elkaar?

Stijlvolle terrasoverkapping kiezen

Het draait uiteraard met name om de terrasoverkapping zelf. Ga daarom op zoek naar een mooi design, dat sfeer ademt. Hout is bijvoorbeeld een goede materiaalsoort om voor te gaan: warm, tijdloos en altijd passend. Met sterke palen en een sierlijk dak kom je een heel eind – tegen zo’n terrasoverkapping kijk je met plezier aan. Bedenk trouwens welk type overkapping je het liefst in je tuin wilt hebben. Ga je voor een overkapping tegen een bestaande muur aan, of wil je juist een losstaande overkapping? Het is er allemaal te vinden.

Juiste meubels plaatsen

Met enkel de overkapping ben je er nog niet. Je hebt verschillende meubels nodig om het hoekje onder de overkapping in te richten. Misschien heb je al tuinmeubels staan. Maar het is wel leuker om voor een geheel nieuwe look te gaan, nu je ook voor een overkapping kiest. Stel het doel van jouw overkapping vast. Wil je bijvoorbeeld lekker dineren buiten? Dan heb je een mooie tafel en bijbehorende stoelen nodig. Van een stoere picknicktafel tot een sierlijke eetkamerset: jij kent je stijl het best. Verder kun je ervoor kiezen om een loungehoek in te richten. Kies in dat geval juist voor een comfortabele bank, of ga voor ligstoelen. Een tafeltje erbij om je drankje op te zetten, en het relaxen kan beginnen.

Locatie van de terrasoverkapping

overkapping in de tuin

Denk goed na over de locatie van de terrasoverkapping. De overkapping moet namelijk op een logische plek in de tuin staan, om echt voor een fraai geheel te zorgen. Vaak wordt ervoor gekozen om de overkapping tegen de buitenmuur te plaatsen: zo stap je vanuit de woonkamer direct de overkapping binnen. Praktisch en sfeervol! Maar je kunt er juist ook voor kiezen om de overkapping verderop in de tuin te plaatsen, en een afzonderlijk en knus hoekje in te richten. Bij vankootentuinenbuitenleven.nl vind je voor beide opties de juiste overkappingen. Laat je adviseren over de juiste keuze, om de beste overkapping naar je tuin toe te halen.

Accessoires in de zithoek

Hoe je de zithoek onder de overkapping ook inricht, er is altijd plek voor gezellige accessoires. Hiermee maak je de boel compleet! In het midden van de overkapping kun je een vloerkleed leggen: dit deel wordt niet nat. Zo haal je pas de sfeer van binnen naar buiten toe. Er zijn ook speciale buitenkleden te vinden, dat is zelfs nog handiger. Hang leuke verlichting op, zoals lichtslingers. Ook een windlicht op de tafel misstaat niet. Nu nog wat mooie planten tussen de meubelstukken, en je wilt eigenlijk nooit meer ergens anders zitten. Wat een heerlijke plek!

Veel gelezen artikelen:
Het leven in de vijver
Hoe kan jij jouw zwembad het beste onderhouden?

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252