Hoe kan jij jouw zwembad het beste onderhouden?

Om jouw zwembad schoon te houden moet je een aantal basis onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Afhankelijk van de grootte en het type van uw zwembad, kan dit van het eenvoudig wegscheppen van bladeren uit het water tot het wekelijks stofzuigen van het hele zwembad. In dit blogartikel doorlopen we de basisprincipes van zwembadonderhoud, zodat je jouw zwembad het hele seizoen in topconditie kunt houden. Hoewel het misschien veel werk lijkt, zijn er een aantal eenvoudige dingen die je kunt doen om het onderhoud van jouw zwembad eenvoudiger te maken.

Het waterpeil

Een van de belangrijkste dingen om zwembaden te onderhouden is het waterpeil checken. Dit betekent dat je water moet toevoegen wanneer dat nodig is en eventueel erin gevallen vuil moet weg scheppen. U moet ook regelmatig de pH-waarde testen en zo nodig chemicaliën toevoegen om het water schoon en veilig te houden. Zo zorg jij voor een zwembad zonder bacteriën en eventuele ziektemakers.

Jouw zwembad stofzuigen

Een zwembad stofzuigen? Ja je hoort het goed. Het water uitscheppen is al heel belangrijk, omdat je zo al het vuil aan het wateroppervlak verwijdert. Alleen is dit niet genoeg. Er blijft namelijk ook veel vuil aan de wanden en bodem van het zwembad zitten. Ook met dit vuil wil je korte metten maken, door met een speciale stofzuiger langs de wanden en bodem te gaan.

De filters schoonhouden

Het is belangrijk om uw zwembadfilters schoon te houden, zodat uw zwembadwater kan worden. Er zijn een paar verschillende manieren om uw filters schoon te maken, en de methode voor u zal afhangen van het type filter dat u heeft.

Als u een cartridge filter heeft, moet u de filter uit elkaar halen en de cartridge verwijderen. Spoel de patroon uit met een slang om alle grote vuildeeltjes te verwijderen en laat hem vervolgens ongeveer een uur weken in een emmer met filterreiniger. Spoel het patroon na het weken nogmaals uit en zet het filter weer in elkaar. Als u een zandfilter hebt, moet u het filter terugspoelen om eventuele vuildeeltjes te verwijderen.

Lees hier de laatste woontrends en tips over het kopen en verkopen van je huis!

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60