Het leven in de vijver

Heb je een vijver in de tuin of wil je een vijver in de tuin? Dan is het handig om elke dingen over vijvers te weten! Vooral als je ook leven in je vijver wilt moet je goed voorbereid zijn voor het onderhoud van deze vijver. Lees in dit artikel meer over waarom je een vijver met leven zou moeten nemen en hoe je dit het beste kan onderhouden!

Waarom een vijver met leven in de tuin nemen?

Een vijver in de tuin is veel werk, maar het geeft meer voordelen mee dan je denkt. Allereerst zorgt een waterelement als een vijver in de tuin ervoor dat het tot rust komen in de tuin veel makkelijker en fijner is. Dit komt door het geluid dat water maakt. Tevens kan je met leven in de vijver nog meer rust vinden in de bewegingen die de vissen maken. 

Daarnaast is het leuk om een huisdier te hebben. Het is namelijk mogelijk om een mooie band op te bouwen met vissen. Dit doe je door ze dagelijks te voeren en vaak in hun bijzijn te zijn. Jij en de vissen zullen niet alleen rust ervaren, maar ook een vriendschap opbouwen.

Een vijver met leven is daarnaast een mooi statement piece voor in de tuin. Niet veel mensen hebben meer een vijver met leven in de tuin door het onderhoud. Maar de voordelen van een vijver met leven in de tuin zijn veel groter dan het hebben van geen vijver. Gasten kunnen in de tuin ook genieten van de vijver en een fijne ervaring hebben.
 

Hoe onderhoud je je vijver het beste?

Een vijver in de tuin is veel onderhoud zeggen velen. Maar dit ligt voornamelijk aan het jaargetijde. Een vijver heeft minder onderhoud nodig in sommige seizoenen dan andere. Tijdens de herfst zal je bijvoorbeeld vaker de bladeren uit je vijver moeten halen. Terwijl je in de lente en zomer meer op de toestand van het water moet letten en waarschijnlijk nieuwe planten moeten aanschaffen. Om het jezelf een beetje makkelijker te maken kan je vijverfolie aanschaffen. Dit span je over je vijver en houdt het meeste vuil tegen. Ook visvoer kan vervuilend zijn voor het water. Kijk welk visvoer jouw vissen het fijnst vinden om te eten en kies er eentje die het water het minst bevuild als er wat blijft liggen. Door je onderhoud zo makkelijk mogelijk te maken zal het onderhoud zelf ook minder zijn!

Meeste gelezen artikel:
Hoe kun je het beste je huis verduurzamen?

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122