Wat is een traplift voor in huis?

Wanneer je door een medische aandoening, ouderdom of letsel beperkt mobiel bent, kan het moeilijk zijn om de trap in je huis op en af te lopen. Een oplossing hiervoor is een traplift. Deze apparaten bieden een heleboel voordelen die het leven veiliger, gemakkelijker en comfortabeler zullen maken. Dit is vooral het geval als je huis meerdere trappen heeft. Een traplift is een elektrisch apparaat dat zowel binnen als buiten kan worden geïnstalleerd. Het wordt langs de trapleuning of muur geplaatst en vervoert de zittende gebruiker tussen verdiepingen in huis.

Voordelen van een traplift

De populairste reden om in een traplift te investeren is de gemoedsrust en veiligheid die het biedt. Je zult je beter voelen, wanneer je weet dat je veilig gebruik kan maken van de trap.

Een ander voordeel van deze investering is het gemak. Na een lange dag wil je je geen zorgen hoeven maken over het op en af slepen van een trap. Het enige wat je hoeft te doen  met een traplift in huis, is plaatsnemen, op een knop drukken en genieten van de rit de trap op of af.

Tot slot krijgt je een gevoel van onafhankelijkheid terug wanneer je een mobiliteits traplift voor in huis koopt. De beslissing om thuis ouder te worden betekent niet dat je onafhankelijkheid hoeft op te offeren. Wanneer je een traplift laat installeren, hoeft je voor hulp op niemand te rekenen.

Traplift

Nieuw of tweedehands?

Voordelen van een tweedehandse traplift is allereerst de betaalbaarheid. Dit zal je niet verbazen, maar een tweedehands lift is een stuk betaalbaarder. Daarnaast zijn ze vaak zo goed als nieuw en kun je kijken naar het merk. Er zijn toonaangevende merken die je als leidraad mee kunt nemen bij het kopen van een tweedehands lift. Vaak bestel je de tweedehands lift gewoon bij een erkend installatiebedrijf, hierdoor wordt ook een tweedehands lift gewoon geleverd met installatie. Een traplift huren is ook mogelijk.

Lees ook: Hoe kun je je partner ondersteunen als zijn/haar gezondheid vanwege de leeftijd sneller achteruitgaat?

Nadelen van een tweedehands lift kunnen zijn dat die vaker onderhoud nodig heeft. Daarnaast kan het zijn dat de lift een wat verouderd model is, waardoor onderdelen moeilijk te verkrijgen zijn.

We hopen een beter beeld te hebben gegeven en de keuze om voor een nieuw of tweedehandse traplift te gaan, wat makkelijker te maken.

Populair artikel:
Hoe kun je een eigen huis bouwen?

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 186