Living the American Dream; vraag je ESTA aan voor Amerika

Wanneer we mensen spreken die voor het eerst Amerika -of eigenlijk the United States of America- hebben bezocht dan horen we vaak maar één ding terug; ze vonden het echt waanzinnig! Of het nu om een bezoek aan Florida, New York of Miami ging, mensen willen vaak acuut The American Dream omarmen voor een langere tijd. Maar daar zijn ze niet alleen in, velen zien Amerika als het land van hun dromen. En die boodschap is ook bij Amerika zelf aangekomen. Om die reden hebben ze het ook niet eenvoudig gemaakt om te emigreren naar The States. Toch is het wel mogelijk om een tijdje van dit leven te genieten door middel van een ESTA, hoe je dit aanvraagt? Wij leggen het je uit.

Stap één; ESTA verklaring

Infrarood verwarming

De eerste stap die je moet fixen wanneer je besluit naar Amerika te gaan is een visum aanvragen. In Amerika noemen ze dit de zogenaamde ESTA verklaring. Vroeger was dit best lastig, maar gezien de komst van het wereldwijde web is het een stuk eenvoudiger geworden. Zeker nu er sites zijn die behulpzaam zijn bij het ESTA aanvragen. Het fijne is ook dat de verklaring twee jaar geldig is, dit zorgt er dus voor dat je niet per direct hoeft te vertrekken.

Het vervolg

Zodra de ESTA verklaring rond is staat het je vrij om te vertrekken naar de USA. Je mag vervolgens er drie maanden achtereen verblijven. Wanneer je een remote baan hebt, zoals zovelen tegenwoordig, kun je gewoon je werk voort zetten en ondertussen genieten van alles wat dit waanzinnige land te bieden heeft. Na het verloop van je ESTA verklaring is het wel weer noodzaak op tijd te vertrekken, echter kun je natuurlijk later wederom een ESTA verklaring aanvragen. Je kunt dus je werk- en woonplek zo eenvoudig afwisselen. Als je elke keer hierbij een hulp gebruikt, is het een piece of cake.

De woonsituatie in Amerika

Omdat Amerika een relatief veilig land is kun je verschillende opties van huisvesting overwegen. Wil je meer van het land zien? Een camper is een hele goede optie. Er zijn vele verhuurbedrijven en daarnaast zijn er veel kampeerplaatsen. Ook is het klimaat (meestal) geschikt om in een camper te verblijven. Maar ook het zelfstandig rondtrekken per auto van hotel naar hotel is een goed plan.

Wil je het voordeliger aanpakken? Dan is het aan te raden je eens te verdiepen in het concept van huizenruil. Iets wat in Amerika zeer populair is. Sites als homeexchange.com zijn hier zeer geschikt voor. Mensen zijn ook wel bereid met Nederlanders te ruilen, ze vinden een bezoek aan ons land zeer interessant en tevens geeft de goedkeuring van jouw ESTA aanvraag hen ook meer zekerheid.

Kortom, het is óók voor jou mogelijk the American Dream te leven. Alles begint bij het aanvragen van een ESTA verklaring, zodra je deze binnen hebt kun je overgaan tot het concretiseren van je plannen. Hier hoef je echter geen haast mee te maken want je ESTA is twee jaar geldig, tijd zat om een perfect bezoek samen te stellen. Dus; laat de voorpret maar beginnen, America here I come!

Veel gelezen:
Duurzaam onderhoud van je woning, zo doe je dat!

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 34