Duurzaam onderhoud van je woning, zo doe je dat!

De waarde van woningen is de afgelopen jaren ontzettend gestegen, hier lijkt echter toch verandering in te komen. Waar we voorheen nog wel eens gemakzuchtig konden zijn waar het ging om de status van onderhoud van de woning, lijkt dit te veranderen. Strak in de lak en een tuin die op orde is, het wordt steeds belangrijker om toch nog een goede prijs te vangen voor je woning.

Daarnaast is het aanbod aan vakmensen die onderhoud kunnen plegen zeer schaars, dus ook wanneer je niet van plan bent je huis te verkopen is goed onderhoud cruciaal. En tenslotte wordt duurzaamheid steeds belangrijker, want van de invloed van ons gedrag op het milieu worden we ons steeds meer bewust. Het vaker verven dan nodig zou moeten zijn van je woning met slechte producten kunnen we niet langer met een goed gevoel doen. Kortom, goed en grondig onderhoud van je woning doet er toe. Hoe je dit doet? Wij geven tips!

Begin bij de basis

Wanneer jij besluit om een verbouwing of aanpassing aan je huis te doen, ga dan altijd voor een grondige aanpak. Dit kost in eerste instantie misschien iets meer tijd en geld, maar voor het verdere onderhoud is dit zeer belangrijk. Zo raden wij altijd aan om een erkende schilder in te huren wanneer je zelf geen schildertalent hebt. Deze kunnen de ondergrond goed prepareren zodat de verf op een goede basis wordt aangebracht. Ga daarnaast altijd voor verf van een erkend merk, Sikkens verf is hier een voorbeeld van. Met het gebruik hiervan weet je zeker dat je de komende jaren gedekt zit.

Houd het schoon

woonkamer verven

Wanneer de basis op orde is, is het schoonhouden van je huis vaak de komende jaren voldoende om een goede staat van onderhoud te behouden. Wij zien buiten bijvoorbeeld veel de Sikkens rubbol xd high gloss terug qua verf. Wanneer je deze op een goede basis aanbrengt, is hij weer- en windbestendig en kun je het zélfs met een hogedrukspuit schoonmaken. Door het niet te lang te laten duren maar juist regelmatig schoon te maken, voorkom je houtrot en andere vervelende zaken.

Verrot, kapot?

Wanneer je regelmatig je huis even reinigt met water en wellicht een beetje zeep op natuurlijke basis, houd je ook automatisch de status van de woning goed in de gaten. Wanneer je dan een stukje houtrot traceert, kun je meteen actie ondernemen. Door een kleine ingreep te doen, al dan niet met behulp van een klusjesman, voorkom je vaak grotere problemen. Dus probeer eventuele gebreken in de kiem te smoren, dit voorkomt later veel gedoe.

Kortom, duurzaam onderhoud van je woning is belangrijker dan ooit. De basis hiervoor moet bij het begin al gelegd worden met een goede ondergrond. Door vervolgens kennis, expertise én kwaliteitsproducten te combineren verleng jij de levensduur van je woning in één klap. En af en toe met water en zeep zelf een rondje doen is de final touch voor jarenlang woonplezier!

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 38