Verhuizen met een internetabonnement

Eens in de zoveel tijd is het verstandig om je uitgaven onder de loep te nemen. Dat kan bijvoorbeeld door te kijken naar de kosten van je zorgverzekering, de voorschotten van de energieleverancier, maar ook naar de loterijen waar je aan mee doet en het internetabonnement dat je hebt afgesloten. En over dat laatste onderwerp gaan we het in dit artikel hebben.

Overstappen met internet

Laten we eerst een misverstand uit de weg ruimen: je hoeft niet te wachten met overstappen naar een andere provider totdat je zelf gaat verhuizen. Ooit was je gebonden aan een leverancier die in een bepaalde wijk de aansluiting had gelegd, maar dat is gelukkig al lang niet meer zo. Overstappen kun je doen als de contracttermijn met de provider is afgelopen. Dan kun je de kosten van internetvergelijken en proberen om de kosten van je abonnement te verlagen.

Hoe kun je besparen op internet

Er zijn een paar selectiecriteria die bepalen hoe duur je abonnement is. Het onderstaande rijtje is niet uitputtend:

  • De termijn:

Als je een contract voor een korte periode afsluit, bijvoorbeeld voor een jaar, dan zijn de kosten hoger. Als je een contract afsluit voor een langere periode zoals voor een jaar of twee, dan zullen de kosten lager zijn. Het biedt de provider namelijk meer zekerheid over zijn toekomstige inkomsten.

  • De internetsnelheid:
internet in je nieuwe huis

Je betaalt voor kwaliteit. Als je sneller wilt internetten, ben je daar dus ook meer geld voor kwijt. Een snelle verbinding is echter niet voor iedereen van belang. Als je televisie op je mobiele devices wilt kijken, dan is een vlotte verbinding aan te bevelen. Maar als je alleen af en toe google raadpleegt voor de openingstijden van de supermarkt, dan heb je geen snelheid nodig en kun je besparen op de kosten.

  • Specifieke zenders op televisie:

De tijd van de videobanden en dvd’tjes ligt ver achter ons. Uitgesteld tv kijken, Netflixen, speciale zenders voor sport en alle andere moderne manieren van tv kijken, vragen om een extra goede verbinding met bijvoorbeeld glasvezel. Dat is wel wat duurder, maar het is de snelste manier van internetten. Wel even checken of glasvezels bij jou in de buurt al is aangelegd. Bovendien kunnen niet alle providers via glasvezel leveren.

  • Slim combineren:

Je kunt je internet abonnement combineren met bijvoorbeeld telefonie. De kosten worden verhoudingsgewijs lager als je meer diensten afneemt. En als je problemen ondervindt, hoef je maar bij 1 provider aan te kloppen voor hulp. Net zo makkelijk. Let ook op het combineren binnen het gezin, er zijn abonnementen waarbij je data onderling kunt delen.

Verhuizen met een internetabonnement

Zoals je ziet, zijn er nogal wat mogelijkheden om te besparen op de aansluiting, mits je goed op onderzoek uitgaat. Neem hier dan ook de tijd voor als je wilt verhuizen met een internetabonnement.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207