De televisie: een onding in je woonkamer of juist een pronkstuk?

Persoonlijk ben ik erg blij dat de televisie een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Vroeger was het een log apparaat met een relatief klein beeldscherm en een grote achterkant. Tegenwoordig is het een plat beeldscherm dat in elk interieur wel een mooi plekje kan krijgen. Sowieso is de televisie niet meer weg te denken uit ons leven. Was je zo’n 50 jaar geleden een uitzondering als je een tv had, nu is het juist bijzonder als je er geen in huis hebt.

Ik hou van de gezellige avondjes met vrienden of familie om samen de finale van een of andere show of wedstrijd te kijken. Ook vind ik het heerlijk om in mijn eentje op de bank te kruipen voor een goede documentaire, een romantische comedy of voor een actiefilm met mijn lief.

Ondanks dat ik de televisie waardeer, blijft het een groot zwart vlak in je woonkamer. Behalve de modellen van tegenwoordig die eruit zien als een schilderij. Wellicht moet ik de beste tv aanbiedingen maar eens in de gaten houden voor zo’n versie! Laat ik duidelijk zijn: ik heb er geen hekel aan hoor, aan een televisie aan mijn muur. We hebben er een mooie nis voor waar het prima past en de tv niet eens zo heel erg opvalt. Met de beugel die eraan zit, is het toestel makkelijk te draaien en te kantelen zodat iedereen die mee wil kijken, het goed kan zien.

Waar laat je de televisie?

Niet iedereen heeft een nis waar de tv in opgehangen kan worden, maar ik sta versteld van de creatieve oplossingen die mensen bedenken. Een enkeling heeft de tv op een meubel neergezet of in een kast verstopt. Maar meestal wordt het opgehangen, al dan niet achter louvredeuren of een gordijn. Ook zijn er mogelijkheden voor het creëren van een echte bioscoop ervaring met bijvoorbeeld een soundbar of een super groot scherm. Dan heb je een ideaal avondje uit, maar dan met alle gemakken van thuis. Ik geloof dat ik echt de Samsung tv aanbiedingen eens op moet zoeken!

Nog meer televisies?

slaapkamer

De meeste mensen hebben in hun slaapkamer ook een televisie geplaatst. Maar wat denk je van een tv in de badkamer? Bij ultiem ontspannen hoort een boek lezen of tv kijken. En dat kan prima languit in bad. Een andere perfecte combinatie is het op de hoogte blijven van het nieuws door het kijken van het ontbijtjournaal, tegelijk met het eten van een boterhammetje uiteraard. Een televisie in je (woon)keuken is dan ook helemaal zo gek nog niet. Alhoewel dat in Nederland nog niet zo veelvuldig gebeurt, denk ik dat het een trend is die zich steeds verder zal gaan ontwikkelen. We willen overal bereikbaar zijn, regelen veel op onze smartphones en kijken tv via youtube of een betaalde filmzender. Een goede tv hoort dan zeker in dat rijtje thuis.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane van Beek is al jarenlang actief in de vastgoedbranche als taxateur en HuizenVerkoopExpert.

Daarnaast schrijft zij met veel plezier blogs over alles wat met wonen te maken heeft.

Artikelen: 200