Hart voor de zaak; Regel een AED

Er zijn van die zaken als ondernemer waar je niet direct over nadenkt, tót het moment dat het een keer goed fout gaat. Een voorbeeld is hiervan een adequate BHV cursus voor je personeel en aan dit rijtje kun je ook toevoegen; Het hebben van een passende AED. En misschien zelfs wel meerdere. Een AED is daadwerkelijk een apparaat wat levens kan redden. En laten we wel zijn; Al komt dit maar één keer voor, een mensenleven is deze investering meer dan waard. Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een AED, leggen wij hier uit.

Wacht niet te lang!

Het is niet alleen belangrijk om niet te lang te wachten met het gebruiken van een AED, ook het uitstellen van de aanschaf is momenteel geen goed idee. Niet alleen vanuit veiligheidsoogpunt maar ook gezien de (krapte op de) markt. Door mondiale crisissen lijkt er een tekort te ontstaan waar het gaat om de levering van chips. Hierdoor komt ook de levering van kwalitatief goede AED’s in gevaar. Een AED kopen is momenteel dus urgenter dan ooit. Er zijn echter bedrijven die nog een goede voorraad hebben liggen waarbij volop keuze is uit diverse opties. AEDmaster is een voorbeeld van een bedrijf waar je je hart kunt ophalen waar het gaat om AED’s.

Ieder bedrijf zijn eigen AED

Wanneer je je gaat verdiepen in de wereld van de AED’s zul je versteld staan van de omvang van het aantal verschillende AED’s. Zo zijn er kant-en-klare pakketten op de markt waarbij je kunt kiezen uit opties voor binnen-, buiten-, flexibele-, buurt- en  scheepvaartopties. Een AED krijg natuurlijk logischerwijs buiten meer te verduren dan binnen. Daarnaast zijn er zelfs AED’s die geschikt zijn voor kinderen, deze zien wij veel terug op scholen. Er wordt bij zo’n AED op kinderlijke wijze uitgelegd hoe hij gebruikt kan worden.

Ook zijn er speciale AED’s voor onderweg beschikbaar. Deze worden veel gebruikt bij bedrijven die veel onderweg zijn maar ook bij wandelaars tijdens een evenement zoals de Nijmeegse Vierdaagse. Kortom, het is goed om naar de aard en omvang van je bedrijf te kijken welke AED passend is. En wellicht zijn meerdere opties nodig om met een gerust hart je bedrijf te kunnen hanteren.

Jong geleerd

Veel AED’s zijn voorzien van een systeem die jou bij gebruik direct meenemen in de juiste handelswijze. Dit zorgt ervoor dat je niet ervaren hoeft te zijn om hem te gebruiken. Toch is het aan te raden wanneer je in een omgeving werkt waar de kans groter is dat je hem moet gebruiken (zoals in een verzorgingstehuis), om een trainer aan te schaffen voor je personeel. Hiermee kunnen zij vooraf trainen hoe zij een AED kunnen inzetten in bepaalde situaties.

Kortom; liever denk je er niet aan, maar het blijft altijd een realistisch scenario dat iemand op de werkvloer een keer iets overkomt. Wees hier in ieder geval goed op voorbereid door middel van de inzet van de juiste middelen. Better safe than sorry geldt hier meer dan ooit voor!

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 38