Een goede verzekering zorgt voor de rust

Ik zei nog zo: “pas nou toch op!”.

Men waarschuwde me nog met: “oei,  kijk maar uit”.

Hij zei daarna alleen maar: “getsiedekkie, dat is niet helemaal goed gegaan”.

Zomaar een willekeur aan uitspraken die je tegenkomt als je het met mensen hebt over ongelukjes die hebben plaatsgevonden. Op het moment zelf zijn ze meestal heel vervelend, maar achteraf gezien zijn het grappige en soms stoere verhalen. Het gaat om situaties die al dan niet voorkomen hadden kunnen worden en die veelal behoorlijk wat geld kosten. Dan is het fijn om te weten dat je een goede verzekering hebt.

Ongelukjes rondom huis verzekeren

Het komt met enige regelmaat voor en het overkomt iedereen weleens: een beker limonade die over de laptop gaat, een vaas die omgestoten wordt of een schilderij waar een kaars te dichtbij heeft gestaan. Kleine onpraktische handelingen die vaak ontstaan als gevolg van onoplettendheid. Super vervelend en onhandig. Een inboedelverzekering afsluiten is dan ook een goed idee. Dat geldt overigens ook voor gebeurtenissen waar je zelf niets aan kunt doen, zoals een diefstal of een inbraak. Die situaties zijn al vervelend genoeg en het is geruststellend dat je dan weet dat er iemand is die je zal helpen, goede informatie kan geven en dat de kosten van een nieuwe aanschaf deels of geheel gedekt is.

Een goede verzekering is ook op reis belangrijk

Ook als je op vakantie bent is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Je zult niet de eerste zijn wiens koffer plotseling is verdwenen of wiens hotelkamer is opengebroken. Het zijn geen scenario’s waar je blij van wordt. Een doorlopende reisverzekering loopt het hele jaar door en dekt niet alleen die korte vakantie naar Spanje of die lange reis naar Indonesië, maar ook de weekendjes weg in eigen land. Met het vliegtuig, de boot of met de auto.

Waar moet je op letten als je een verzekering afsluit

checklist goede verzekering

Goed verzekerd zijn, geeft een gevoel van rust. Maar oververzekerd zijn is zonde van het geld. In dat geval heb je een dubbele dekking op verschillende verzekeringspolissen. Dan betaal je dus voor twee verzekeringen die anders heten, maar hetzelfde dekken. Ook onderverzekerd zijn is heel vervelend. Je komt er dan op het moment van schade pas achter dat het voorval niet onder de verzekering valt. Met alle kosten en gedoe tot gevolg. Het is daarom belangrijk om van te voren vast te stellen wat je wensen en verwachtingen zijn. Breng dat goed in kaart door al je verzekeringen naast elkaar te leggen en door te overleggen met de adviseur. Zij kunnen precies zien welke uitsluitingen er zijn en welke verzekering past bij jouw situatie. Zo kun jij met een goede verzekering zorgeloos genieten van je vakantie of van je huiselijke dagen thuis.

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207