De mooiste horlogebandjes verzameling

De één houdt van sneakers en heeft een verzameling van meer dan twintig paar. De ander heeft honderd modelauto’s in een vitrinekast staan. En ik? Ik hou toevallig heel erg van Fitbit bandjes.

Waarom Fitbit bandjes een mooi plekje in je huis verdienen

Eerlijk is eerlijk, het liefst zou ik een prachtige etalage vol met Rolex horloges en andere dure horlogemerken in mijn huis hebben. Maar feit is dat ik daar het geld niet voor heb en het geld er ook niet aan uit wil geven. Ondanks die financiële beperking is de voorliefde voor alles wat met horloges te maken heeft, gebleven. Nu koop ik gewoon de mooiste Fitbit bandjes. Een stuk goedkoper en met hetzelfde leuke resultaat.

Waarom verschillende bandjes

Is het niet wat overdreven om verschillende bandjes te hebben, vraag je je misschien af? En wellicht heb je daar gelijk in. Maar geldt dat ook niet voor het hebben van verschillende schoenen en een truitje kopen in meerdere kleuren? Bij elke outfit een passend bandje, is mijn drijfveer achter de aanschaf ervan. De motivatie moet zijn dat het me blij maakt. Naar iets kijken wat je leuk of mooi vindt, heeft direct een positief effect op je humeur. Dat alleen is al reden genoeg, nietwaar.

Vitrinekast

Laatst zag ik het nog bij een woonprogramma op de televisie: er werd een mooie kast op maat gemaakt voor de verzameling van het een of ander. De vitrinekast zoals we die kennen van opa of oma, was geen aanwinst in de woonkamer. Het was meestal een kast van volledig glas met verlichting erin of een zwaar eiken meubel met glas in lood achtige ramen. Tegenwoordig zijn de vitrinekasten veel hipper en in veel verschillende modellen te verkrijgen. Het is een aanvulling op je interieur en het geeft een heel persoonlijk accent aan je inrichting.

Soorten kasten

Laten we als voorbeeld mijn Fitbit bandjes nemen. Ik heb een kamer opgeofferd voor mijn kledingkast en dit noemen we gekscherend onze walk-in-closet. In werkelijkheid is het de kleinste kamer in ons huis die eerst in gebruik was als werkkamer en net als de andere (slaap)kamers bereikbaar is via de overloop. Nu corona weer achter ons ligt en het werken op kantoor weer normale vormen heeft aangenomen, vonden we het tijd om de kamer om te toveren tot royale kleedkast. De kleding zit netjes verstopt in een kast van een bekende woonwinkel, maar de kast voor de Fitbit bandjes hebben we op maat gemaakt. Zelf gemaakt wel te verstaan. Met wat planken van steigerhout en ledverlichting is het een echte eyecatcher geworden waar ik veel plezier aan beleef. Echt groot is het natuurlijk niet, want horlogebandjes zijn per slot van rekening ook niet zo groot. Maar je snapt het idee.

En misschien heb jij nu zelf ook wel een leuk idee voor het tonen van jouw verzameling. In de slaapkamer, de walk in closet of in de woonkamer in een zelf gemaakte vitrinekast. Ik ben benieuwd!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207