Ontdek het gemak van een georganiseerde kledingkast

Je hebt zelf een ‘bad hair day’.

Je dochter roept heel hard: “Mam, ik weet niet wat ik aan moet doen!”.

Je partner vraagt: “Weet jij waar mijn blauwe overhemd is?”.

Herkenbaar?
Dit kan zomaar een doorsnee ochtend zijn. Zo’n ochtend waarbij iedereen nét te laat is opgestaan en dus iedereen nét te weinig tijd heeft. Zo’n ochtend waarbij blijkt dat enige organisatie en structuur toch wel handig kan zijn. In je kledingkast bijvoorbeeld.

 

Chique wonen

Ik smul van tv-programma’s waarbij de slaapkamer wordt aangepakt en er extra aandacht wordt besteed aan het opbergen van kleding. Met vakjes voor sieraden en hangers voor stropdassen. En ruimte voor alle schoenen, in alle soorten en maten. Ik hou van woningen met een walk in closet. Het geeft zo’n chique uitstraling aan je huis. Al die voorbeelden in de woonprogramma’s op de televisie geven genoeg inspiratie om het zelf een beetje na te bootsen. Maar ja, waar begin je dan?

 

Je kast ordenen; een stappenplan:

Stap1:

Eerlijk is eerlijk: het begint allemaal met het uitzoeken van je kleding. Want hoe groot je kast ook kan zijn, kleding die niet meer gedragen wordt, zorgt voor ‘vervuiling’. Als je er nog geen afscheid van kan nemen, berg het dan op in dozen.

Tip: schrijf aan de buitenkant van de dozen op wat erin zit. Dat scheelt je een hoop zoekwerk als je toch besluit om op zoek te gaan naar dat ene t-shirt in die specifieke kleur.

Stap 2:

Bepaal of je een voorkeur hebt voor draaideurkasten of voor schuifdeurkasten. Natuurlijk gaat het dan om wat je er mooi uit vindt zien, maar ook om het praktische onderdeel ervan:

*Het grote voordeel van een schuifdeurkast is dat het openen van de deuren geen ruime inneemt.

*Het grote voordeel van een draaideurkast is dat je allebei de deuren tegelijk open kunt doen en dus de hele inhoud van de kast kunt zien.

kledingkastStap 3:

Bepaal waar je de kast wilt plaatsen. En verrassend genoeg kan dat op heel veel verschillende plaatsen. De kast kan op maat worden gemaakt, zodat die precies in een hoek past of bijvoorbeeld onder een schuine wand. Je hoeft dus niet te kiezen voor de meest voor de hand liggende plek.

Tip: maak een plattegrond en teken daar de slaapkamer met kast in. Je hoeft dan niet te schuiven met meubels, maar krijgt toch een beeld van de mogelijke inrichting. Als je echt zin hebt om je uit te leven: knip dan de meubels op schaal zodat je ze kunt verplaatsen.

Je kunt natuurlijk ook advies vragen aan een verkoper!

Stap 4:

Stap 4 is verreweg de leukste stap. Het inrichten van de kast. Waar ga jij voor?

  1. Alle kleding op kleur sorteren.
  2. Alle kleding op type sorteren.
  3. Je bent al blij als alles in de kast past. Sorteren? Nooit van gehoord 😉
Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207