5 belangrijke gereedschappen die elke tuinier nodig heeft

Nu het lekkere weer volop aanwezig is, staat de gemiddelde liefhebber van tuinieren al klaar met zijn of haar werkhandschoenen. Er zijn weinig dingen zo ontspannen dan uren in de tuin klussen en de planten en grasmat voorzien van een goede servicebeurt. Met op de achtergrond een lekker muziekje vergeet je de tijd en ben je voor je het weet een paar uur verder. Natuurlijk wil je er wel zeker van zijn dat je voorzien bent van het juiste en beste tuingereedschap. Daarom vertellen we je in dit artikel over 5 belangrijke gereedschappen die elke tuinier nodig hebt. 

1. De hark

Ben jij jarenlang gewend om met zo’n slappe hark je tuin schoon te krijgen? Het gebruiken van de verkeerde hark kan voelen als trekken aan een dood paard. Zorg er daarom voor dat je een sterke hark hebt, die precies doet waarvoor hij ooit ontworpen. Zo laat je geen vers gemaaid gras meer liggen en komt er ook een einde aan rondwaaiende bladeren. Wist je trouwens dat je een hark ook prima kunt gebruiken als je hem omdraait en gebruik maakt van de platte kant?

2. Een zitbank

Je bent er vast al eens tegenaan gelopen. De zeurende pijn in je rug na uren voorover gebukt te hebben gestaan om de plantjes te voorzien van een opknapbeurt. Niet erg gezond dus. Met een op maat gemaakte zitbank is dit verleden tijd. In alle rust en met voldoende ontspanning kun je vanaf die bankje hetzelfde werk verrichten. Alleen dan zonder pijn en klachten. Hoe een simpele oplossing een toch vervelend probleem op kan lossen, hè!?

sfeer in je tuin

3. Kniebeschermers

Het lijkt wel alsof we samenwerken met de GGD, maar niets is minder waar. We willen gewoon dat je met plezier in de tuin werkt. Daarom zijn kniebeschermers, net als het zitbankje, erg handig om klachten te voorkomen. Ga maar eens een lange tijd op je knieën op de stenen zitten. We weten allemaal dat dit voor niemand leuk is. Kniebeschermers beiden vanzelfsprekend de perfecte oplossing, waardoor je amper door hebt dat je op je knieën leunt.

4. Ergonomisch woelvork

Hoe fijn is het om de grond te bewerken zonder te spitten? Door de ergonomische vormgeving en het hefboomeffect gebeurd het werk sneller, doeltreffender en met minder inspanning. En het scheelt je ook weer wat rugklachten. 

Lees ook: Last van de zon? Welke soort zonwering kies je?

5. Bladblazer

In de zomer heb je er misschien weinig last van, maar als het straks in de herfst weer meer gaat waaien is de kans groot dat je tuin binnen afzienbare tijd vol ligt met bladeren. Wel zo fijn om dit in een handomdraai weg te halen. Een bladblazer is daarom de perfecte oplossing voor elke tuin die omgeven wordt door de nodige bomen. 

Je hebt in dit artikel gelezen over 5 handige tuingereedschappen die elke liefhebber zou moeten hebben. Is het niet om effectiever en doeltreffender te werken? Dan zorgt het wel voor een betere omgang met je lichaam. Op deze manier kun je nog jaren met veel plezier werken in jouw tuin. 

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60