Een stoere plantenbak voor in de tuin

In de tuin wil je niet altijd alleen maar een zachte uitstraling hebben, soms wil je dat je tuin een net even wat stoerdere of ruwere uitstraling krijgt. Deze keuzen past bijvoorbeeld bij een tuin welke vaak gebruikt wordt voor het organiseren van een bbq, of als deze stijl gewoon je persoonlijke voorkeur heeft. In deze blog gaan we het hebben over een stoere tuin met een warme uitstraling. 

Een stoere plantenbak

In een alledaagse tuin zie je over het algemeen hele kleurrijke en vrolijke plantenbakken, terwijl je als het gaat om de plantenbak ook een andere look kunt krijgen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de cortenstaal plantenbakken, zijn deze een stuk robuuster van uitstraling dan een gewone plantenbak. Deze plantenbakken hebben namelijk een roestkleurige uitstraling, waardoor ze perfect in een tuin voor mannen passen. Deze plantenbakken hebben een beetje een ratlook. Door de roestkleur passen deze plantenbakken perfect bij bijvoorbeeld een bbq. 

Verschillende soorten plantenbakken  

Als het gaat om een cortenstaal plantenbak heb je meerdere mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zogeheten andes langwerpige plantenbak welke op de grond ligt. Maar ook een langwerpige plantenbak op poten of zelfs met wielen eronder. Naast de langwerpige plantenbak heb je ook een andes vierkante plantenbak. Deze vierkante plantenbak is alleen te verkrijgen als bak welke op de grond ligt, wel kun je ervoor kiezen of je deze bak met of zonder bodem wilt hebben. 

tuin inrichten

Maar je hebt ook een andes zuil welke ook vierkant is maar dan smaller en hoger, dan de gewone vierkante bak. Tot slot heb je ook nog ronde plantenbakken welke onder de naam atlas vallen. Deze plantenbakken zijn te verkrijgen als bak die op de grond ligt, zowel met als zonder bodem. Maar ook als bak op poten. Al deze genoemde plantenbakken zijn er als cortenstaal plantenbakken. 

Planten voor in de plantenbak

Naast de plantenbak zelf heb je uiteraard ook planten nodig welke in deze plantenbak komen te staan. Aangezien de plantenbakken zelf een stoere uitstraling hebben, wil je er natuurlijk ook stoere planten in hebben. Zo kun je het beste wat grotere planten in deze plantenbakken zetten, aangezien de bakken zelf over het algemeen ook aan de grotere kant zijn. Daarnaast zijn hele kleurrijke bloemen misschien ook geen goede optie, om de stoere look te behouden kun je beter groene planten nemen. Of zelfs een kleine boom aangezien deze ook een sterke uitstraling hebben. 

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60