Het belang van goede werkkleding

Comfortabele, beschermende en degelijke werkkleding is van groot belang. Of je nu in weer in wind in de buitenlucht werkt, in de keuken van een restaurant of in een zorginstelling.

Het allerbelangrijkste van bedrijfskleding is veiligheid en bescherming van degene die het draagt. Denk aan wegwerkers, voor wie het letterlijk van levensbelang is om goed op te vallen. Maar ook mensen die tijdens hun werk in aanraking komt met machines, bijvoorbeeld op een bouwplaats, moeten ook zeker zijn van hun veiligheid.

Naast veiligheid is comfort natuurlijk zeer belangrijk. Dat begint bij passen. Iedereen heeft een andere lichaamsbouw. Het is essentieel, ook voor de veiligheid, dat werkkleding een goede pasvorm heeft. Als bedrijfskleding te wijd is, kan je bijvoorbeeld ergens achter blijven haken. Daarom wordt er vaak gekozen voor stretch-materialen.

Bij comfort is de regulering van (lichaams)temperatuur ook van belang. Je wilt niet de hele dag met kippenvel rondlopen, maar ook niet dat je loopt te zweten. Kies dus voor verkoelende werkkleding voor in de warme maanden en isolerende werkkleding voor de koude maanden. In de zomer wil je dat de kleding ventileert, maar ook dat vocht van buiten ook buiten blijft. In de winter is het vaak een aanrader om te werken met meerdere lagen werkkleding. Bij stevige kou is thermo-ondergoed ideaal als onderste laag.

Tenslotte, maar zeker niet onbelangrijk, moet werkkleding gewoon van degelijke kwaliteit zijn en dus tegen een stootje kunnen. Er zijn verschillende merken die werkkleding van topkwaliteit maken. Tricorp, Helly Hansen, Santino, Blåkläder, Bestex, Havep en Fristads zijn er enkele van.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 100