Effect van Corona op de huizenmarkt

De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zorgen voor veel onduidelijkheid in alle sectoren van de samenleving. De woningbouw- en huizenmarkt is hierin geen uitzondering. Vragen poppen op als ’is het nu een goede tijd om mijn huis te verkopen?’ en ‘kan mijn huis door corona nog wel bezichtigd worden?’. Lees hierover meer in dit artikel. 

De huizen experts voorspelden dat de huizenprijzen door de corona crisis in een dip zouden belanden. Het tegendeel is echter waar. De prijzen van bestaande koopwoningen zijn de afgelopen jaren fors gestegen blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistieken (CBR). We mogen natuurlijk niet vergeten dat bij de huizenprijsstijging ook dat de hypotheekrente laag is. En tevens is de overdrachtsbelasting voor huizenkopers onder de 35 jaar afgeschaft. Dat zijn weer pluspunten om op huizenjacht te gaan of juist nu je huis te verkopen. En er is nog steeds een grote behoefte aan huizen. Laat het coronavirus je er dus niet van weerhouden je woning te verkopen of het huis van je dromen te kopen.

Makelaar met goede service

kosten koper huis kopen

En het is zeker niet zo dat door de corona pandemie de huizenmarkt nu onmogelijk is of stilstaat. Nog steeds zijn er veel serieuze mensen die hun huis verkopen op de markt, net zoals zoekende kopers, ook vanwege de lage rente. En er zijn veel mensen die hun huis wel moeten verkopen, omdat ze al een andere woning hebben aangekocht. En gelukkig zijn er makelaars en notarissen om je hierbij te helpen. Juist in deze bijzondere tijd is een goede voorbereiding en een klantgerichte makelaar onmisbaar. Belangrijk is het dus dat je een makelaar in de hand neemt met een goed klantencontact. Zo kun je veel risico’s voorkomen en in deze tijden van onzekerheid kun je veel geld besparen. Ander goed nieuws is dat bezichtigingen van woningen doorgaans ook gewoon door kunnen gaan tijdens COVID-tijden volgens de adviezen van het RIVM, mogelijk afgezien van ‘open huis’-evenementen.

De frisse werkwijze van Easie

Veel makelaars rekenen een courtage bij de verkoop van de woning. Of zijn er kosten die naderhand pas ineens naar boven komen. En dat soms voor zaken die je eigenlijk gewoon zelf kunt regelen. Dat kan verleden tijd zijn, als je zelf alles regelt is het heel makkelijk om je woning te verkopen. Met de makelaar in de buurt kies je je eigen pakket. Je wordt dan geholpen met het plaatsen van foto’s en het bijstellen van je pakket. Je woning wordt meteen zichtbaar op Funda en Huislijn.nl en je kunt overzichtelijk zien welke bezichtigen je hebt. Of wil je je huis verkopen via een makelaar in ’s-Hertogenbosch? En als je dan je woning verkocht hebt of er juist een gekocht hebt, kun je heerlijk uitkijken naar het inrichten van je droomhuis.

Claudia Gharbi
Claudia Gharbi

Claudia Gharbi is afgestudeerd journalist en heeft een passie voor alles wat met huizen te maken heeft en real estate. Dat is ook de reden dat zij naast haar schrijfwerk de studie makelaar is gaan volgen, zodat ze zich nog beter heeft weten te verdiepen in de vastgoedsector.

Artikelen: 6