Gekte op de woningmarkt. Huizenprijzen blijven stijgen

Er heerst gekte op de woningmarkt. Het ene record naar het andere wordt verbroken. Zo zijn koopwoningen in 2020 met bijna 8% gestegen. Volgens het CBS worden huizen niet alleen duurder maar worden er ook veel meer van verkocht. In 2020 zijn 236.000 woningen van eigenaar gewisseld. Dat zijn 7,7% meer verkopen dan in 2019. Ondanks, of misschien wel dankzij de coronapandemie is de gekte op de woningmarkt niet afgenomen. Sinds 2013 zijn koopwoningen alleen maar duurder geworden.

 

Groningen aan de top

Er is geen plaats in Nederland waar huizen gemiddeld niet duurder zijn geworden. Maar de provincie Groningen spande de kroon met ruim 10% . Noord-Holland bleef vorig jaar een beetje achter met slechts 😉 een stijging van 6,5%.

Is de prijsstijging in Groningen het hoogst, als we kijken naar het aantal transacties dan staat Noord-Brabant op de nummer 1 positie. In Noord-Brabant werden maar liefst 13% meer huizen verkocht. In Flevoland viel het een beetje tegen met een stijging van 3,5%.

 

Koopwoningen in Utrecht +9,5%

Als we inzoomen op de grote steden dan zien we in Utrecht een prijsstijging van bijna 9,5% en in Amsterdam iets meer dan 4,5%. In Utrecht werden alleen niet veel meer huizen verkocht, in 2020 was er een stijging van 1,6%. In Den Haag daarentegen was er een stijging van 8,5%.

 

Tip! Als eerste de nieuwste koopwoningen

Ben je opzoek naar een woning dan kan je een zoekopdracht aanmaken. Als een woning op de markt komt die voldoet aan je zoekopdracht dan ontvang je een e-mail van deze woning. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste woningen. Binnen MijnHuislijn maak je eenvoudig een zoekopdracht aan.

 

Bereken je maandlasten

Wat worden mijn maandlasten…? Is een belangrijke vraag als je een huis gaat kopen. Bereken het eenvoudig met de Hypotheekcalculator.

 

Staat je woning te koop

Staat je woning te koop maar staat deze nog niet op Huislijn.nl. Vraag je makelaar dan je huis op Huislijn te plaatsen. Met een miljoenen publiek mag je woning hier natuurlijk niet ontbreken.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 207