Wat heb je nodig voor een geslaagde housewarming party

Heb je Alex gehoord? Hij zei: “Dank je wel voor het fantastische housewarming party, je nieuwe huis is echt goed ingewijd”.

Jazeker! En Eveline dan? Ook zij vond het super gezellig. Ik hoorde haar tegen Jeanine zeggen: ”Heerlijk zeg, dat het weer kan zo na die gekke Corona tijd. Het was echt leuk en wat een mooi huis”

Ja, precies. Oh en Thomas vroeg zich af waar ik de biertap had gehaald. “Volgende keer bij mij, riep hij er nog achteraan”

Echt een topavond in ons nieuwe huis, zo fijn! Wat denk je ervan, zullen we nog een biertje tappen en dan de boel maar een beetje gaan opruimen?

Wat heb je nodig voor een geslaagd feest?

Er is altijd wel een reden te verzinnen voor een feestje.

Een verjaardag, een housewarming, geslaagd voor het examen, een jubileum van het een of ander. De zin ‘het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen’, is er niet voor niets. Je mag op zijn tijd best zelf een reden verzinnen om bij elkaar te komen voor een gezellig samenzijn. Om je op weg te helpen en er een topfeest van te maken, zo eentje als in de eerste alinea van dit blog is omschreven, volgen hier een paar tips:

Gezellige mensen       

Dit is een inkoppertje, maar wel erg belangrijk. Het is jouw feestje, dus jij mag kiezen wie er komt. En die tante die je maar 1x in het jaar ziet en die nog altijd in je wangen knijpt alsof je een kleuter bent, die hoef je echt niet perse uit te nodigen. Vaak passen we ons aan aan de verwachtingen van anderen of wat als ‘normaal’ gezien wordt. Probeer daar eens van af te stappen, misschien doe je de ander er ook wel een groot plezier mee als je hem of haar niet uitnodigt.

Biertap

housewarming party in de tuin

Elk feest vraagt om een tap. Zo waant iedereen zich voor een avond een bartender. Een ander bijkomend voordeel is dat je niet zelf te hele tijd heen en weer hoeft te lopen met drankjes, maar je gewoon kunt meegenieten van de avond en mee kunt kletsen zonder gestoord te worden door iemand die om drinken vraagt. Wist je dat er niet alleen een biertap bestaat, maar ook een tap voor wijn. En wat denk je van een tap voor gluhwein of een waterdispenser? En natuurlijk hoort er een afdruipmat voor glazen bij. Om het helemaal professioneel te laten lijken.

Muziek

De juiste muziek maakt of breekt een avond. Welke muziek je kiest, is helemaal afhankelijk van het publiek dat je uitnodigt. Je kunt alle genodigden vragen om van te voren hun favoriete nummer op te schrijven zodat je dat op een usb-stick kunt zetten. Dan ben je ervan verzekerd dat alles aan bod komt en iedereen tevreden is. Natuurlijk kun je ook de apparatuur in het zicht zetten zodat men zich niet alleen een bartender, maar ook een dj waant. Plezier verzekerd!

Lees ook: Altijd verkoelende drankjes!

Opruimploeg

Als de middag of avond er dan op zit, komt onvermijdelijk het tijdstip dat iedereen naar huis gaat. Vermoeid, maar voldaan beginnen de opruimwerkzaamheden. Die zijn ook het leukst met een kleine opruimploeg, even van tevoren regelen dus! De glazen worden van de tafel gehaald, voordat ze kapot vallen of kringen achterlaten. De overgebleven chips gaat terug in de zakken of in de prullenbak zodat er geen beestjes van gaan snoepen. Alle vaat wordt in de vaatwasser gestopt en rondslingerende achtergebleven jassen op een hoop gegooid. Duidelijk tekenen dat het feest is geslaagd. Ik heb alweer zin de volgende. En jij?

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207