Passende veiligheidskleding van Engelbert Strauss

Veiligheid op de werkvloer met veiligheidskleding van Engelbert Strauss

Veiligheid op de werkvloer is van groot belang. En daar kun je voor zorgen met de juiste werkkleding, zoals passende veiligheidskleding van Engelbert Strauss. Zo kunnen je medewerkers zichzelf beschermen tijdens het bouwen of andere werkzaamheden die ze uitvoeren Ook draagt werkkleding bij aan een goede zichtbaarheid van het bedrijf. De juiste bedrijfskleding dient aan diverse standaarden te voldoen, wat kan verschillen per werkomgeving. Zo zijn stevige werkschoenen in vrijwel iedere werkomgeving van belang, Met veiligheidsschoenen kun je de risico’s die er op verschillende werkomgevingen kunnen zijn flink beperken. Optimale veiligheid is je met deze veiligheidsschoenen gegarandeerd, maar je kunt ook comfortabel je werkzaamheden uitoefenen. Wij vertellen je meer over veiligheid, wat veiligheidskleding je te bieden heeft en waar je op moet letten bij je zoektocht naar goede veiligheidskleding.

Optimale bescherming op de werkvloer

Met veiligheidskleding zoals werkschoenen, jacks en werkbroeken ben je optimaal beschermd op de werkvloer. Zo zal je beschermd zijn tegen hitte, chemicaliën en vlammen, maar ook tegen mechanische invloeden en vuil. Ook biedt werkkleding zoals we al vertelden een goede zichtbaarheid van je bedrijf of organisatie. Dit kan tevens voor een andere vorm van veiligheid zorgen, daar mensen precies weten wie er bij jouw bedrijf of organisatie horen. Tevens bevordert het de teamgeest, waardoor betere prestaties kunnen worden neergezet.

De juiste werkkleding aanschaffen

veiligheidskleding op de bouw

De juiste werkkleding aanschaffen voor je werknemers of voor jezelf, hoe kun je dit het beste aanpakken? Als je werkkleding gaat bestellen, zijn er diverse vragen die je met je mee moet nemen. Welk materiaal past bijvoorbeeld het beste bij de werkzaamheden in jouw bedrijf of organisatie? Wil je unisex werkkleding of aparte werkkleding voor mannen en vrouwen? Gaat je voorkeur uit naar shirts met korte mouwen of met lange mouwen? Ook is aan te raden om na te denken over hoe je jouw huisstijl in de veiligheidskleding laat terugkomen. Er zijn namelijk vele mogelijkheden voor het bedrukken van shirts. Denk na over wat je precies op de kleding wilt zetten en welk materiaal hier het beste bij past. Het belangrijkste is hierbij dat je werkkleding een professionele uitstraling heeft, wat tevens het merkimago ten goede komt. Ga je op zoek naar werkkleding voor jezelf, dan is het rekening te houden met de veiligheidsnormen voor jouw PBM. Daarover vertellen wij hieronder meer.

Lees ook het artikel van Mireille Roelands Bonjer:
Noodzaak van signalering voor ieders veiligheid

Veiligheidsnormen PBM

Wil je zelf veiligheidskleding aanschaffen, dan is het goed om te letten op de veiligheidsnormen van jouw PBM. Met PBM bedoelen we ook wel persoonlijke beschermingsmiddelen welke door de werkgever verplicht kunnen zijn op de werkvloer, zoals werkkleding en veiligheidsschoenen. Deze dien vaak aan diverse veiligheidsnormen te voldoen, zoals een antislipprofiel of stalen neus en bescherming tegen val- of stootschade. Het is dan ook zeker van belang rekening te houden met de voorschriften voor jouw specifieke branche of beroep. Vraag je werkgever om een lijst van veiligheidsnormen voor jouw werkkleding , zodat je zeker weet dat je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen koopt.

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 119