Tedee? of Tadaaaa!

Dit is nou eens echt een oplossing waar je blij van wordt. Geen gedoe meer met je sleutelbos, maar gewoon je huis binnenlopen zonder te hannesen. Zo simpel kan het dus zijn. Dat valt echt in de categorie van een ‘smart home’, als je het mij vraagt. Waar ik het over heb? Over de smart lock van Tedee. Ik vertel je er alles over in dit blog.

Een dag vol dingen

Eerst neem ik je mee naar een gewone zaterdagochtend. Je kent ‘m vast wel. Zo’n ochtend waarop de kinderen naar de sport gebracht moeten worden, waarbij koffie bij je schoonmoeder op het programma staat en oh ja, de boodschappen voor de hele week ook nog moeten worden gehaald. Met een strakke planning red je het meestal wel, maar ontspannen je weekend beginnen, had je je anders voorgesteld.

Oost west, thuis best.

Als je dan je rondje hebt gemaakt en je eindelijk weer thuiskomt, is het gaan regenen en dan moet de boel nog uit de auto geladen worden. Zie je het nog steeds voor je? Herkenbaar toch? Een moment overweeg je om de boodschappen in de auto te laten staan en snel naar binnen te rennen. Maar je realiseert je dat er ook spullen zijn die in de diepvries moeten. Dan besluit je te kiezen voor de tactiek om zo veel mogelijk boodschappen in één keer mee te nemen naar de voordeur, zodat je niet zo vaak terug hoeft naar de auto. Daar ga je dan: handen vol, de huissleutels ergens diep in je tas verstopt, dikke druppels op je hoofd en een humeur om verdrietig van te worden.

Het kan ook anders: De smart home oplossing

Hoe klinkt het als ik het volgende beeld schets: Je loopt naar de voordeur en de deur is al ontgrendeld. Tadaaaa! Je kunt dus gewoon doorlopen. Fantastisch toch? Aan die plensbui valt niet veel te doen, maar het onhandig doen bij de voordeur is in elk geval verleden tijd. Een smart home, ik zei het toch?

Natuurlijk is het niet alleen voor het binnenkomen met volle handen een ideale uitkomst. Tedee zou Tedee niet zijn als het niet had nagedacht over meerdere scenario’s:

  • Je kunt inloggen op de app via je telefoon, tablet, smartwatch. Je familie, de zorgverleners, je huurders, je werknemers of wie jij dan ook toelaat, kunnen met dit systeem werken. Ook als je mobiele device per ongeluk leeg is, kun je dus je huis binnen door in te loggen op het apparaat van iemand anders.
  • Je kunt een ander toegang geven voor één keer, voor een bepaalde periode of voor altijd.
  • De deur gaat vanzelf op slot en ontgrendelt weer als je in de buurt van de deur bent.
  • Je kunt geen sleutels of pasjes kwijtraken.

Alles via de app

mobiel

Je kunt het systeem koppelen aan de meest gangbare slimme home systemen die er op de markt zijn. Wacht maar, er komt een tijd dat je je hele huis via een app kunt regelen. Kun jij al lampen van kleur laten veranderen? Alvast de verwarming aanzetten als je nog niet thuis bent? Of de gordijnen dicht doen door het klappen in je handen? Het zijn allemaal prachtige ideeën, maar voor de oplossing van het openen van de voordeur zonder sleutel, applaudisseer ik het hardst. Tenminste…. als ik geen boodschappen in mijn handen heb. 😉

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207