Gluren bij de buren

Nederland is een van de weinige landen waar je lekker binnen kunt gluren bij de buren. We doen met z’n allen niets liever dan tijdens een ommetje even spieken naar hoe het er bij een ander uitziet. Toch is deze trend aan het veranderen. Hoge heggen, dichte hekwerken en andersoortige afscheidingen, laten steeds minder van een huis zien. En terecht ook, een beetje privacy is helemaal niet verkeerd! Het nadeel van de boel afschermen, is echter dat je zelf ook niet meer naar buiten kunt kijken.

De oplossing: het duo rolgordijn

De oplossing is te vinden in het ophangen van een duo rolgordijn. Dit type raamdecoratie heeft deze naam gekregen omdat het bestaat uit twee beweegbare stofbanen die je over elkaar kunt bewegen. Eén baan is doorzichtig en de andere is van een dichte stof, al dan niet met een motief. Door middel van een ketting kun je het bedienen (naar boven en beneden rollen) en kun je ervoor kiezen op welke stand je de gordijnen zet. Jij beslist dus zelf of anderen bij je naar binnen kunnen kijken of niet.

Duo rolgordijn op maat

rolgordijnen in je nieuwe huis - raamdecoratie

De gordijnen zijn in standaard maten te verkrijgen, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de duo rolgordijn op maat te laten maken. Gordijnen in zijn algemeenheid en duo rolgordijnen in het bijzonder, zijn beeldbepalend in je woning en absoluut de finishing touch van je inrichting. Ramen zijn, naast natuurlijk de muren, een van de grootste oppervlakten die je in je huis hebt. Het valt dus nogal op wat je daar hebt hangen.

Keuze genoeg

Wist je dat er, naast de standaard duo rolgordijnen, behoorlijk wat verschillende varianten mogelijk zijn?

Denk aan:

  • Verduisterend: handig om zon en licht buiten te houden.
  • Linnen: past in elk natuurlijk interieur.
  • Plissé: met overgang van kleuren en een warme uitstraling.
  • Vochtbestendig: ideaal voor in de badkamer of de keuken.
  • Extra fijngeweven stof: voor in een modern en strak interieur.
  • Elektrisch: zodat luxe en gemak samenkomen.

Speciale tip

Wat je situatie ook is: als je net bent verhuisd, de kranten na de verbouwing van de ramen hebt getrokken, de gordijnen van de vorige bewoner beu bent of al jarenlang op hetzelfde plekje woont en toe bent aan nieuwe (rol)gordijnen….. deze tip is voor iedereen van toepassing.

Als je op het punt bent aangekomen dat je over wilt gaan op het kiezen van raambekleding, adviseren we je het volgende te doen: Bestel gratis kleurstalen en hou deze op verschillende momenten van de dag op de plaats waar je ze wilt hebben. Licht doet erg veel met kleuren en vooral in combinatie met de kleur op de muur en de vloer. Het is op geen enkel moment van de dag hetzelfde. Als je dus zeker wilt weten dat het goed staat, neem dan even de tijd voor het maken van je keuze. Dan heb je er het langst plezier van!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207