Doorgroeien in de financiële wereld

De wil om te blijven leren zit in ieder mens. En dat is mooi, want jezelf blijven ontwikkelen, helpt je verder in dit leven. Je maakt nieuwe dingen mee, leert andere mensen kennen en stapje voor stapje weet je steeds beter wat bij je past, waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Dat geldt voor dingen die je in je vrije tijd graag doet, maar ook als het gaat om je werk. En of je dan makelaar bent, hypotheekadviseur, accountant of je hebt een ander beroep, blijven leren is belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling.

Het stimuleert je als je omringt wordt met mensen die dezelfde interesses hebben als jij, die misschien zelfs al een stap verder zijn, zodat jij je daaraan op kunt trekken. Bij de diverse opleidingen waar dit artikel over gaat, weten ze dat ook en spelen ze daar goed op in.

Money makes the world go round

Het draait in de wereld om geld. En om liefde en om nog heel veel andere dingen, maar zeker ook om geld. Dat is nu eenmaal het betaalmiddel dat we met elkaar hebben afgesproken. Geld geeft een heleboel vrijheid, maar ook veel beperkingen. Geld kan in het slechtste geval inhalig en hebzuchtig maken. Dit blijkt keer op keer in alle niveaus van de samenleving. Zo kennen we allemaal de verhalen van het verdelen van een erfenis die uitmondt in een familieruzie. Of van de directeuren aan de top van grote bedrijven die bonnetjes inleveren die niet ingeleverd horen te worden.

De financiële wereld heeft dan ook behoefte aan mensen die weten waar ze mee bezig zijn en daar zorgvuldig mee omgaan. Betrouwbare financials die goed zijn opgeleid. De opleiding tot MBA of CMA is daar een goed voorbeeld van.

Blijven leren

De ontwikkelingen staan niet stil. Er zijn continu nieuwe mogelijkheden en systemen waarin administratieve en financiële gegevens nog beter verwerkt kunnen worden. Het is daarom belangrijk om bij te blijven, op de hoogte te blijven en te blijven leren. Dat maakt het werk niet alleen leuker en gemakkelijker, maar het geeft jezelf ook een goed gevoel om steeds beter te worden in wat je al doet.

Het kan onder andere gaan om:

  • Het verbeteren van je vaardigheden op het gebied van accounting of financieel management.
  • Het creëren van meer overzicht en structuur in alle databases door bijvoorbeeld het koppelen van excel-gegevens en het maken van grafieken en tabellen.
  • Het maken van berekeningen en boekingen voor een up-to-date administratie in zijn algemeenheid; in-en verkopen, kostenplaatsmethode en activity based costing.
energierekening vergelijken

Slotsom:

De conclusie van dit artikel kun je als volgt samenvatten:

  1. Blijf leren en ontdekken.
  2. Kies wat bij je past en wat de organisatie nodig heeft.

De enige twee vragen die dan nog overblijven, zijn: Welke ambitie heb jij en welke opleiding past daarbij?

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207