De overeenkomst tussen een laadpaal, de woningmarkt en een Labradoodle

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de laatste tijd zijn er een aantal dingen die me enorm opvallen:

  1. Er komen steeds meer laadpalen. Op openbare plaatsen en bij woningen. Er zullen dus waarschijnlijk ook steeds meer elektrische auto’s zijn, maar gek genoeg vallen die me een stuk minder op.
  2. Het weer en de woningmarkt, of beter gezegd de oververhitte woningmarkt, zijn favoriete gespreksonderwerpen.
  3. Het lijkt wel alsof iedereen een pup heeft tegenwoordig. Labradoodle pups om precies te zijn.

Drie willekeurige onderwerpen, op het eerste oog zonder enige samenhang. Echter, de overeenkomst die het heeft, is dat iedereen het erover heeft. Bij mij blijven er een aantal vragen onbeantwoord. En dat is precies de reden van het schrijven van dit blog.

Zo vraag ik me af wie er voor de kosten van de laadpalen opdraait? Ben je dat als eigenaar van een elektrische auto zelf, of ‘krijg’ je die erbij als je een dergelijke auto koopt? Is er een subsidiepotje van de overheid, sluit je er een lening voor af of moet je spaargeld hebben waar je het van kunt betalen? Een laadpaal kopen: meer informatie is wenselijk. Want als ik deze vragen heb, zullen er toch meer mensen met deze vragen rondlopen?

woningwaarde

Woningmarkt

De volgende vraag waar ik mee blijf rondlopen, gaat over de woningmarkt. Er is een woningtekort, daarom zijn de huizen zo duur en daarom wordt er veel gebouwd. Maar waarom staan er dan zo veel gebouwen leeg? En hoe komt het dat flats gesloopt worden die er naar mijn idee nog prima uitzien.  Het slopen van gebouwen en het bouwen van nieuwbouwwoningen is een jarenlang traject, waarbij je ook jarenlang in de ‘rommel’ zit. Bijvoorbeeld door alle grote wagens die af en aan rijden om bouwmateriaal te brengen. De blubber op een werkterrein. Alhoewel, door rijplaten verhuur blijft het terrein schoon en de straat ongeschonden. Dat is dan ook wel weer zo. En natuurlijk moet geld rollen zodat de economie blijft draaien. Hmmm…. Misschien is bouwen dan nog geen slecht idee.

Door naar puntje 3 dan maar. De Labradoodle. Eigenlijk snap ik dit nog het best. Wie kan die puppyogen weerstaan? Bovendien is elke dag een wandelingetje maken in de buitenlucht hartstikke goed voor de mens. Zowel voor de geestelijke, als voor de lichamelijke gezondheid. Maar wat mij betreft kan dat met elk type hond. Het liefst eentje uit het asiel, daar zitten er genoeg.

En als je dan die gezonde wandeling aan het maken bent, kijk dan ook even rond waar nieuwe laadpalen komen. Dat is goed voor het milieu. En check waar ze aan het (ver)bouwen zijn, dat is goed voor de economie. En als je ècht op dreef bent, kijk je ook naar de rijplaten, die houden de boel zo lekker schoon.

Ik wens je een fijne wandeling!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207