De beste smartphone accessoires die je echt nodig hebt

Voor iedereen is zijn of haar mobiele telefoon belangrijk. Leven zonder een mobiele telefoon is bijna niet meer in te denken en je ziet steeds minder mensen zonder smartphone, ondanks de vergrijzing. Het is een manier om in contact te blijven met de wereld en mensen die je in je leven ontmoet hebt. Je kan dus zeggen dat een smartphone helpt bij de socialisatie van de wereld.

Zo’n belangrijk apparaat dat je in contact houdt met mensen wil je dan natuurlijk ook goed beschermen. Hij is namelijk wel fragiel. Als je hem één keer laat vallen kan er al een barst of kras in het beeldscherm komen of je smartphone ligt in duizend stukjes. Je wil natuurlijk niet dat dat gebeurt als je er honderden euro’s aan hebt uitgegeven.

Daarnaast is het uiteraard ook niet de bedoeling dat je in gevaarlijke situaties terecht komt door een smartphone. Ze horen je te helpen en niet in gevaar te brengen. Daarom zal ik je in dit artikel precies zeggen hoe je je telefoon kan beschermen tegen krassen en stoten en hoe je veilig met je telefoon onderweg kan zijn. Dan maken we de wereld een stukje veiliger en heb je langer plezier van je mobiele telefoon.

Waarom het belangrijk is om je telefoon te beschermen

In de telefoon industrie gaan jaarlijks miljoenen euro’s rond. Dat is ook niet gek als je per telefoon gemiddeld 300 euro moet neerleggen. Je hebt dan wel de hele wereld in handen dus die 300 euro is het zeker waard, maar hem laten vallen kan veel schade aanrichten. Als een nieuw beeldscherm al 50 euro kan kosten, is het beter om je telefoon te beschermen. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu!

Daarnaast vallen er jaarlijks honderden slachtoffers in het verkeer door smartphone gebruik. Telefoneren en social media gebruik kan leiden tot zware ongelukken en zelfs de dood. Dit gebeurt helaas nog te vaak, ondanks dat het illegaal is. Maar je kan je smartphone ook op een veilige manier gebruiken zonder je handen bezet te hebben en niet op de weg te letten. Tegenwoordig zijn er telefoonhouders die je in je auto plaatst zodat je handen vrij zijn en je ogen op de weg gericht kunnen blijven. Telefoonhouders dragen dus bij aan de veiligheid in het verkeer voor jou en je medeweggebruiker.

mobiel

Smartphonehoesjes

Om je smartphone goed te beschermen heb je voor elke soort telefoon geschikte smartphonehoesjes. Deze hoesjes beschermen je telefoon tegen vallen, stoten en soms zelfs krassen. Er zijn vele soorten hoesjes zoals backcovers en flipcases. In flipcases kun je vaak ook je pinpas en andere pasjes kwijt zodat je je portemonnee niet mee hoeft te nemen. Dat is echt handig!

Telefoonhouder

Een telefoonhouder is een houder die je aan je iets bevestigd, of aan je autoruit door middel van een zuignap, en waar je je telefoon in bevestigd. Hierdoor blijven je handen aan het stuur en je ogen gericht op de weg, terwijl je wel je telefoon kan gebruiken voor de route of om te bellen. Handsfree bellen is wel toegestaan, dus het uitermate belangrijk dat je een telefoonhouder aanschaft als je vaak onderweg moet bellen. Dat is veilig en gemakkelijk! 

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99